• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za drim-tim - Kavai Lenard ne ide na Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Trebalo je da bude jedan od najvažnijih igrača Sjedinjenih Država, ali od toga neće biti ništa.

 Kavai Lenard ne ide na Olimpijske igre Izvor: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

Dvostruki NBA šampion Kavai Lenard, jedan od najboljih košarkaša na svetu, neće ići na Olimpijske igre u Parizu! Obistinile su se crne slutnje stručnog štaba američkog selektora Stiva Kera, da as Los Anđeles Klipersa neće biti spreman da putuje u Francusku, gdje će Amerikanci igrati prvi meč baš protiv Srbije, 28. jula u Lilu. Umjesto njega, u ekipu Sjedinjenih Država doći će igrač Boston Seltiksa, Derik Vajt.

"Kavai je u posljednjih nekoliko nedjelja pokušao da se spremi za Olimpijske igre, odradio je nekoliko jakih treninga u Las Vegasu. Osjetio je da je spreman da se takmiči. Međutim, zbog respekta prema reprezentaciji i Klipersima odlučeno je da je u njegovom najboljem interesu da ostatak ljeta provede spremajući se za predstojeću NBA sezonu nego da igra sa timom na Olimpijskim igrama", zvanično je saopšteno.

Lenard je koristio prethodne nedjelje za odmor i "punjenje baterija" u Kostariki, pokušao je da odgovori na poziv selektora i prvog čovjeka američke reprezentacije Grenta Hila, ali ipak neće igrati u Evropi.

Kavai Lenard, dvostruki NBA šampion i dvostruki MVP finala i u dresu San Antonija i Toronto Reptorsa, imao je prethodnih sezona značajnih problema sa povredama. Klipersi su mu početkom ove godine produžili ugovor prema kojem će dobiti 153 miliona u naredne tri godine, ali je i posle toga u plej-ofu odigrao samo dvije utakmice i zbog povrede kolena nije mogao da pomogne protiv Dalasa i Luke Dončića.

Sa svojim košarkaškim kvalitetima, visinom od 201 centimetar i snagom od 104 kilograma, Lenard je trebalo da bude udarna snaga Sjedinjenih Država na krilnoj poziciji - i to na obe strane terena. Međutim, Stiv Ker povešće bez njega ekipu najprije na pripreme u Abu Dabi sledeće nedelje, gde će SAD igrati protiv Srbije i Australije, a potom i u Lil, na fudbalski stadion "Pjer Moro".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC