• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci jedva izbjegli bruku protiv Južnog Sudana! Briljirao novi igrač Partizana

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Amerikanci jedva pobijedili Južni Sudan 101:100 u Londonu.

 amerikanci jedva pobijedili juzni sudan Izvor: Twitter/FOXSports/Screenshot

Sjedinjene Američke Države prije samo tri dana su ostvarile ubjedljivu pobjedu protiv Srbije (105:79), dok su sinoć u Londonu umalo doživjeli poraz od daleko slabijeg Južnog Sudana! Jasno je da motivacija kod Amerikanaca nije bila na istom nivou kao kada su protiv sebe imali Nikolu Jokića i drugove, pa su tako na poluvremenu zaostajali 14 poena, a iako su napravili preokret veoma brzo, do posljednje sekunde su morali da prolivaju znoj za pobjedu.

Tako su Amerikanci na kraju pobijedili Južni Sudan 101:100 polaganjem Lebrona Džejmsa na osam sekundi do kraja, a utakmicu je obilježio i novi košarkaš Partizana Karlik Džouns. Amerikanac, koji igra za Južni Sudan, upisao je tripl-dabl sa 15 poena, 11 skokova i 11 asistencija, što je svakako upozorenje i Srbiji pred Olimpijske igre.

Srbija sa Južnim Sudanom i Amerikancima igra u grupnoj fazi turnira u Lilu, što nimalo neće biti lako pokazao je pripremni period tokom kog su obje ekipe ostavile odličan utisak, dok valja napomenuti da je u dobroj formi i Portoriko. Mala karipska država uspjela je da se plasira na Olimpijske igre u Parizu uprkos tome što je igrala jak kvalifikacioni turnir na kome su bili Italija i Litavanija, ali umjesto njih je prošla dalje.


Najefikasniji igrač SAD bio je upravo Džejms (23 poena), dok ga je pratio saigrač iz LA Lejkersa Entoni Dejvis sa 15 poena i 11 skokova. Dvocifreni su bili još samo Embid (14), Kari (12) i Edvards (11). Na ovom meču ponovo nije igrao Kevin Durent, a već je podigao buru izjavom o svom sponzoru koji ga je "precrtao".

Što se tiče Južnog Sudana, pored pomenutog Karlika Džounsa, odlične partije pružili su i Marijal Šajok (25 poena) i Džej Ti Tor (14).  Pogledajte koliko im je nedostajalo za pobjedu:


BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:34
Bože pravde na Srbija Australija u Abu Dabiju
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC