• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski Geri Pejton, danima gleda snimke!" Amerikanci znaju koga Pešić i Jokić spremaju za Stefa Karija!

Autor Dragan Šutvić

Američki novinari posvetili značajnu pažnju borbenom beku srpske reprezentacije Aleksi Avramoviću.

 Američki novinari o Aleksi Avramoviću Izvor: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Američki novinar Džo Viraj, koji pokriva NBA ligu, posvetio je značajnu pažnju srpskom košarkašu Aleksi Avramoviću poslije meča Srbije i Sjedinjenih Država u Abu Dabiju.

Ljubitelji internacionalne košarke u Americi, koji prate velika takmičenja i kada njihova reprezentacija nije na njima uspješna, upoznali su Aleksu prošlog ljeta, kada je bio jedan od heroja pobede Srbije protiv Kanade. Tada je Čačanin stavio "u džep" jednog od najboljih igrača na svijetu, Šeja Gildžus-Aleksandra, a sada se spremao da pruži žestok otpor i Stefonu Kariju. Međutim, najveći šuter svih vremena bio je spremniji od Kanađanina.

"Aleksa Avramović (broj 30) je poznat kao 'srpski Geri Pejton'. I kao što iz toga možete i sami da zaključite, to je zato što je poznat zbog svoje uporne odbrane na distanci. Dospio je u naslove novinskih članaka zbog toga što je dva dana gledao trake (video-snimke) Šeja Gildžus-Aleksandera prije nego što ga je zadržao na 15 ubačenih poena na Svjetskom prvenstvu protiv Kanade, prošle godine. Avramović je (u meču protiv SAD) shvatio da je Stef Kari potpuna drugačija 'zvjerka'. Ima još mnogo njegovih video-snimaka da gleda prije nego što se sretnu na Olimpijskim igrama", napisao je američki novinar.

Stef Kari postigao je 24 poena u meču protiv Srbije, ubacivši šest trojki iz devet pokušaja. Aleksa Avramović je proveo na terenu 17 minuta i ubacio 14 poena, uključujući dvije trojke. Srbija nije uspjela da odigra ravnopravno protiv favorita kroz cijeli meč, pa je na kraju ubjedljivo izgubila - 79:105.

Srbija i SAD igraće prvu utakmicu u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Lilu, a taj meč je zakazan za narednu nedjelju, 28. jul, od 17.15 časova. U njemu bi ponovo u centru pažnje mogao da bude srpski "Geri Pejton", koga Amerikanci zovu po svom košarkašu koji je bio jedan od najboljih defanzivaca u istoriji na poziciji plejmejkera. Najslavnije dane karijere proveo je devedesetih u sada ugašenim Sijetl Supersoniksima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC