• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

S kim Srbija igra u četvrtfinalu Olimpijskih igara? Boli glava od matematike, ovako stoje stvari!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čeka nas žrijeb nakon grupne faze košarkaškog takmičenja na Olimpijskim igrama i Srbija već zna neke stvari.

 s kim srbija igra na olimpijskim igrama u parizu u cetvrtfinalu Izvor: ALEX PLAVEVSKI/EPA

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu od 21.00 igra posljednji meč grupne faze protiv Južnog Sudana, a nakon tog meča ćemo znati i konačan plasman pred žrijeb koji nas čeka uoči četvrtfinala Olimpijskih igara. Ali, kako sada stvari stoje, već nešto možemo i da naslutimo!

Pravila su sada već jasna: u prvom šeširu će biti dvije najbolje prvoplasirane ekipe, u drugom najslabija prvoplasirana i najbolja drugoplasirana, u trećem preostale dvije drugoplasirane i u četvrtom dvije najbolje trećeplasirane. S obzirom na to da smo doživjeli težak poraz o SAD, koje su veliki favorit protiv Portorika u posljednjem meču grupne faze, evidentno je da Srbija "cilja" najbolje drugo mjesto do koga ima lijepu šansu da dođe.

Od čega će to zavisiti? Ako podrazumijevamo da će Srbija dobiti Južni Sudan, a SAD biti bolja od Portorika, bitno je da gledamo meč Njemačke i Francuske koji se igra ovog petka od 21 čas u Lilu. Ako se dogodi da Njemačka dobije Francusku, mi smo tako sigurno najbolja drugoplasirana ekipa bilo kojom pobjedom nad Južnim Sudanom. Ako Francuska dobije Njemačku, Srbija mora da nadoknadi koš-razliku (Nijemci trenutno na +33, a Srbija na +15). Nijedan od ova dva scenarija ne zvuči nemoguće, štaviše može se reći da smo u dobroj situaciji.

Sa turnira su za sada ispale Španija i Japan, a Grčka čeka sutrašnji meč Južnog Sudana (-6) da bi znao da li prolazi kao najbolji trećeplasirani uz Brazil. Ako Srbija dobije dva razlike, Južni Sudan je eliminisan.

Ako bi Srbija bila najbolja drugoplasirana ekipa, sigurno bi izbjegla Amerikance do finala kao ukupno najbolju ekipu prve faze Olimpijskih igara, pod uslovom da budu imali najbolju koš-razliku (za sada je ubjedljivo imaju) Žrijeb bi joj dodijelio jednu od dvije drugoplasirane ekipe, a ko će to biti saznaćemo večeras.

To će biti Australija i poraženi iz meča Njemačke i Francuske. Pobjednik tog duela potencijalno bi mogao da bude i protivnik Srbije u polufinalu, ako bude imao bolju koš-razliku od Kanade koja je prošla sa +20. Njemačka ima +33, a Francuska +16.

Dakle, prava glavolomka, ali ako budemo igrali kao što znamo, ne treba nikoga da se plašimo.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Nikola Jokić izgubio dres Srbije
Izvor: TikTok/inabudhabi
Izvor: TikTok/inabudhabi

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC