• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona nije ni počela, a Jokića već otpisali! Ne daju mu da osvoji MVP nagradu, šta god da uradi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić najvjerovatnije neće osvojiti opet MVP priznanje jer bi time NBA liga izgubila na atraktivnosti.

 Hoće li Nikola Jokić ponovo biti MVP NBA lige Izvor: MN PRESS

Do početka nove sezone u NBA ligi ostala su još dva mjeseca, međutim već su počele predikcije o budućem najkorisnijem igraču takmičenja (MVP). Znamo da je Nikola Jokić osvojio tri MVP priznanja u posljednje četiri sezone, da je i na Olimpijskim igrama u Parizu pokazao da je najbolji na svijetu, međutim ako pitate ESPN - dosta je bilo njegove vladavine.

U prognozama za novog MVP-a najjače lige svijeta, ESPN najviše vjeruje u Luku Dončića. Slovenac je zaista maestralno igrao od dolaska u Ameriku, posebno prošle sezone kada je svoj Dalas odveo do finala sa Bostonom, pa stoga vjeruju da ako nastavi da igra na tom nivou - nagrada je njegova. Uz njega, najviše šansi daju Šaju Gildžes-Aleksanderu iz Oklahome, koji je bio na drugom mjestu prošle sezone, baš iza Jokića.

Prema mišljenju ESPN-a, za Jokića neće glasati jer je "sve umorio" bez obzira na nevjerovatne partije. Glasači za najkorisnijeg igrača NBA lige rijetko kada istom igraču uzastopno daju nagradu i podsjećaju da baš zbog toga Lebron Džejms ima "samo" četiri MVP priznanja, osvojena u okviru pet sezona.

Vjeruju da će se ista stvar dogoditi i Nikoli Jokiću, ma kako igrao dobro, dok su u pet najvećih kandidata za laskavo priznanje apostrofirali i Entonija Edvardsa i Janisa Adetokunba.

Vidjećemo ipak na djelu da li će se situacija promijeniti kada počne sezone i kakve šanse ima i Džoel Embid koji je poznat po tome da "pati" od validacije medija i NBA lige, s tim da kao i prošle sezone mora da odigra određeni broj utakmica kako bi se uopšte našao u izboru za nagradu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC