• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peđa Stojaković i zvanično u FIBA "Kući slavnih"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji košarkaš Predrag Stojaković i zvanično je primljen u FIBA "Kuću slavnih" u "Klasi 2024" na svečanoj ceremoniji koja je održana u Singapuru.

 Peđa Stojaković i zvanično u FIBA "Kući slavnih" Izvor: Košarkaški savez Srbije

Stojaković je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u košarci 2002. sa Jugoslavijom, kao i evropsku titulu 2001. u Istanbulu, kada je bio MVP. U klupskoj karijeri godinama je bio jedan od najboljih šutera NBA lige u dresu Sakramenta i Dalasa, a sa klubom iz Teksasa je osvojio NBA prsten 2011. godine. Bio je trostruki NBA Ol star i dva puta pobjednik u šutiranju trojki.

Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije (KSS) svečanoj manifestaciji prisustvovali su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i potpredsjednik za mušku košarku Milenko Tepić. Čelnici KSS su gosti FIBA i na utakmicama 33. FIBA Internacionalnog kupa, koji se tokom vikenda održava na istom mjestu.

Ukupno sedam igrača i jedan trener dobili su zvanično priznanje za izuzetan doprinos košarci, a pored Stojakovića, u FIBA "Kuću slavnih" u "Klasi 2024" primljeni su Miao Lijie (Kina), Redži Miler (SAD), Danira Nakić-Bilić (Hrvatska), Kirk Semjuel Peni (Novi Zeland), Romen Sato (Centralnoafrička Republika), Skaidrite Smildžina-Budovska (Letonija) i trener Danijel Louel Piterson (SAD).

Prije Stojakovića u FIBA "Kuću slavnih" primljeni su Radivoj Korać, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Vlade Divac, Zoran Slavnić, Ranko Žeravica, Dušan Ivković, Svetislav Pešić, Milan Vasojević, prenio je sajt Košarkaškog saveza Srbije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC