• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Peđe Stojakovića napustio Stenford i prešao u drugi koledž

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Andrej Stojaković će nastupati na Kaliforniji ubuduće.

 andrej stojakovic na koledzu kalifornija Izvor: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Mladi košarkaš Andrej Stojaković (19) važio je za jednog od najinteresantnijih igrača u američkoj srednjoškolskoj košarci, a nakon interesovanja brojnih koledža - izabrao je Stenford. Ispostavilo se, to nije bila dobra odluka, pa je Stojaković nedavno i napustio Stenford i tražio je na kom će univerzitetu nastaviti obrazovanje i usavršavanje.

Na kraju, izabrao je Univerzitet Kalifornija, naravno u državi u kojoj je odrastao. Spominjalo se inače da ga prate Kentaki, Mičigen, Sjeverna Karolina i još neki drugi poznati koledži, ali je na kraju vjerovatno prevagnulo i trenersko ime na klupi "zlatnih medveda". U pitanju je Mark Madsen, nekadašnji NBA košarkaš, koji je osvojio dvije šampionske titule sa Lejkersima, jednu čak baš nakon pobjede protiv Peđe Stojakovića, Andrejevog oca koji je igrao za Sakramento. S tim da nije igrao tu seriju...

"Svidjela mi se transparentnost trenera Marka Medsena i njegovog štaba", rekao je Andrej Stojaković po saopštavanju odluke da će ubuduće nastupati na Univerzitetu Kalifornija: "Imali smo mnogo razgovora o planu mog razvoja, kako bismo izgledali zajedno 'Kal' i ja. Tata ga nije poznavao lično. Došao je u našu kuću iste nedjelje kada je izašlo da napuštam Stenford. Priče i iskustvo koje je podijelio sa mojim ocem odmah su nas vezale kada su u pitanju ciljevi. Zaista vjeruje u mene... Samo to sam mogao da tražim".

U svojoj prvoj sezoni na Stenfordu, Stojaković je odigrao 32 utakmice i na deset je bio starter. Prosječno je postizao 7,8 poena uz 40% realizacije, dok je imao još 3,4 skoka i 0,9 asistencija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC