• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEĐIN SIN ŠOKIRAO AMERIKU - TEK NEDAVNO POČEO DA IGRA KOŠARKU!? Svi ga već vide u NBA, a do skora nije ni trenirao

Autor Haris Krhalić

Andrej Stojaković je tek pred srednju školu krenuo da trenira košarku, a tek kada je izbila pandemija virusa korona ozbiljno je shvatio sport.

 Andrej Stojaković nedavno počeo igrati košarku Izvor: Profimedia

Andrej Stojaković čeka da naredne godine počne NCAA karijeru na univerzitetu Stenford, a tokom Ol-Star utakmice srednjoškolaca u Americi šokirao je sve kada je otkrio da do skora nije ni igrao košarku. Prije srednje škole je samo godinu dana trenirao, a zapravo je tek kada je izbila pandemija virusa korona uspio da se potpuno posveti sportu.

"Uvijek je u kući dok sam odrastao bila košarkaška lopta, naravno, ali kada je krenula korona tada sam se zaista posvetio košarci. Imao sam toliko vremena jer nije bilo škole, bio sam sa tatom u dvorištu i igrao sam košarku", otkrio je Andrej Stojaković. 

Vjeruje da bi tatu mogao da pobedi "jedan na jedan", ali je takođe zahvalan na tome što je imao od koga da skuplja iskustvo i da dobija savjete. 

"Tada sam se zaljubio u ovaj sport i trudim sam se koliko sam mogao da napredujem. Nevjerovatno sam zahvalan na pomoći koju sam dobio od oca i od svih ljudi na mom putu. Bilo je sjajno.  Imao sam sjajne ljude oko sebe koji su mi uvijek pričali ono što je najbolje za mene, a ne ono što hoću da čujem. Sada sam za to jako zahvalan jer bez njih ne bih bio ovdje", rekao je Stojaković junior. 

Tokom karijere je imao prilike da razgovara ne samo sa ocem, već i sa brojim NBA igračima, a to ističe kao najveću prednost njegove pozicije sina NBA legende.

"Djeca igrača odrastaju u drugoj sredini, često su u svlačionicama i upoznaju druge NBA igrače, ali najbitnije je to što dobijamo njihovo iskustvo, slušamo priče naših očeva, kao što Sabonis koristi iskustvo svog oca u NBA", rekao je on.

Andrej Stojaković ima priliku da nastupa za Grčku i Srbiju, a ostaje da se vidi kada dođe vrijeme za koga će se opredijeliti. Prvi put kada je govorio o svom porijeklu pomenuo je Grčku, sada je tome dodao i Srbiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC