• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener Igokee m:tel ostao bez posla u Somboru nakon dva meča!

Autor Dragan Šutvić

Iskusni stručnjak Željko Lukajić više neće predvoditi KK Džoker iz Sombora.

 Željko Lukajić više nije trener KK Džoker iz Sombora Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Džoker iz Sombora, o kojem računa vodi porodica Nikole Jokića, rastao se sa dosadašnjim šefom stručnog štaba i nekadašnjim strategom Igokee m:tel Željkom Lukajićem i njegovim prvim pomoćnikom Miljanom Ivanovićem. Rastanak se dogodio na samom početku sezone, nakon pobjede u Drugoj ABA ligi i poraza u Košarkaškoj ligi Srbije.

U domaćem prvenstvu od Somboraca je uspješniji bio tim Mladosti iz Zemuna. Džoker je navijače razočarao na domaćem terenu (78:72), a poraz je bio povod da se prekine saradnja sa iskusnim stručnjakom. Vjerovatno najveći trag Lukajić je svojevremeno ostavio na klupi Hemofarma iz Vršca, sa kojim je bilježio zapažene rezultate.

Željko Lukajić je u dva navrata bio trener Aleksandrovčana. Prvi put se to dogodilo 2007. godine, dok je na klupu "igosa" ponovo sjeo u sezoni 2014-15.

"Dužan sam da se ispred Jokera, ali i u svoje lično ime, zahvalim Željku Lukajiću i Miljanu Ivanoviću za korektnu i profesionalnu saradnju, kao i na svesrdnom doprinosu koji su imali u afirmaciji i razvoju našeg kluba i košarke u Somboru. S obzirom da je danas slobodan dan, ime novog trenera saopštićemo u naredna 24 sata i on bi, nadamo se, već sutra trebalo da održi prvi trening sa ekipom. Plan je da se sa dolaskom novog trenera okrenemo jednom novom i drugačijim konceptu u svim segmentima funkcionisanja kluba, a koji će doprinijeti što boljem i kvalitetnijem razvoju i afirmaciji Jokera, koji teži najvećim dometima", rekao je sportski direktor Džokera Srđan Stojkov za sajt Košarkaške lige Srbije.

Za sada se ne zna ko će biti nasljednik Željka Lukajića na klupi tima iz Sombora, ali je jasno da će imati veoma izazovan zadatak. Pored velikih ambicija u KLS, tim kojim rukovodi porodica Nikole Jokića će pokušati da igra značajnu ulogu i u prvom izlasku na regionalnu scenu. Nakon odustajanja Vršca i odbijanja užičke Slobode da popuni upražnjeno mjesto, košarkaški klub Džoker dobio je priliku da prvi put u istoriji kluba igra Drugu ABA ligu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC