• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Divac je vjerovao kada niko nije! Došao na Partizanovu utakmicu i svi vidjeli zbog koga je ustao sa stolice

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legenda Partizana i svjetske košarke iz prvog reda je pratila meč protiv Makabija. Prilazak jednog igrača izazvao je posebne emocije kod Vlada Divca.

 vlade divac na partizanovoj utakmici i venjan gabrijel kosarkas makabija Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac u Beogradu je pratio utakmicu Partizan - Makabi. Nekadašnji as crno-bijelih, a potom i predsjednik kluba, sjedio je u prvom redu kraj svog prijatelja i saigrača iz Partizana i reprezentacije, Predraga Danilovića, takođe ex predsjednika crno-bijelih.

Divac je iz prvog reda pratio veliki trijumf crno-bijelih u praznom "Pioniru", privremenom domu Makabija. Sa igračem "Ponosa Izraela" Venjenom Gabrijelom (27) se posebno srdačno pozdravio, jer ga dobro zna iz Amerike. Gabrijel je reprezentativac Južnog Sudana i Divac mu je dao prvi ugovor u NBA ligi 2018. godine, kada je bio generalni menadžer Sakramento Kingsa.

Vjerovao je jedan od najpoznatijih Srba na svijetu u Gabriela kada nije niko, jer je 2018. godine izašao na draft sa koledža Kentaki i niko ga nije izabrao.

Ipak, Divac je "namirisao" njegov talenat i sve što može da postigne - i bio apsolutno u pravu. Gabrijelu je dao šansu najprije na NBA ljetnjoj ligi, pa je potpisao sa njim dvosmjerni ugovor, a onda je narednog ljeta dobio puni ugovor sa "kraljevima".

Karijera ga je potom vodila do Portlanda, Nju Orleansa, Bruklina, Klipersa, a najznačajniji potpis stavio je na papir u aprilu 2022, kada je postao igrač Lejkersa sa dvogodišnjim ugovorom. U 68 utakmica za najpopularniji tim na svijetu igrao je po 15 minuta, uz 5,5 poena u prosjeku i 4,2 blokade.

Prošle godine Gabrijel je bio najbolji bloker Svjetskog prvenstva u Manili, ovog ljeta ispisao istoriju nastupivši na Olimpijskim igrama i započeo novu epizodu svoje karijere, u Makabiju.

Pogledajte

02:54
Vlade Divac
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC