• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga priznala, sudije su oštetile Crvenu zvezdu: Duga i jasna analiza, gomila grešaka arbitara!

Evroliga sve priznala, Crvena zvezda je oštećena!

 Evroliga analizirala suđenje - Zvezda oštećena protiv Barselone Izvor: MN PRESS

Evroliga je zvanično priznala, sudije su napravile veliki broj grešaka u meču Crvene zvezde i Barselone! Sudijska analiza se koncentrisala na nekoliko momenata sa kraja utakmice koja je završena rezultatom 98:94 u korist Katalonaca poslije produžetka. U detaljnoj analizi Evroliga je išla korak po korak i nađeno je nekoliko nepravilnih odluka na štetu Crvene zvezde.

Bilo je nekih odluka koje su bile i na štetu Barselone, ali na kraju je sveukupno Crvena zvezda više imala zbog čega da se žali na suđenje. Prenosimo kompletnu analizu Evrolige o spornim situacijama u posljednja dva minuta regularnog toka igre. 

  • Na 1:56 do krjaa Džoel Bolomboj je dobio pas i imao kontrolu nad loptom. Nakon toga se prizemljio na lijevo stopalo, napravio jedan korak i doskočio na desno stopalo prije nego što je pomjerio lijevu nogu opet. Ovo je dupla. Nakon te akcije on je krenuo u dribling. Nepravilno je što nije suđena ta situacija.
  • NA 1:14 do kraja Jaga dos Santosa je čuvao Jan Veseli koji je probao da igra odbranu: Veseli je imao kontat sa Dos Santosovim kukovima i nogama i zbog toga je trebalo da mu se sudi defanzivni faul. 
  •  Na 1:12 do kraja utakmice Jago Dos Santos je inicirao šut na prodoru do koša i njegov šut je blokiran od strane Jana Veselog koji je dodirnuo loptu. Faul je sviran Veselom, nepravilno. 
  • Na 1:06 do kraja Nikolas Laprovitola je driblao loptu i čuvao ga je Majk Daum koji je ušao u kontakt sa obje ruke i nije mu dao slobodu pokreta. Defanzivni faul je sviran i to je pravilna odluka. 
  • Na 29,3 sekunde do kraja Džoel Bolomboj je uhvatio loptu u defanzivnom skoku i čuvao ga je Jan Veseli, U pokušaju da ukrade loptu Veseli je dodirnuo lice Bolomboja. Trebalo je suditi defanzivni faul.
  • Na 26 sekundi do kraja Džoel Bolomboj i Jan Veseli su čvrsto imali ruke na loptu i nijedan igrač nije imao kontrolu lopte. Suđena je mrtva lopta, pravilno.
  • Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je tražio čelendž, nakon njega sudije su potvrdile odluku jer nije bilo akta nsilja. Tačna odluka.
  • Utakmica je nastavljena podbacivanjem između Džoela Bolomboja i Jana Veselog 26 ekundi do kraja sa 20 sekundi do kraja napada. U toj situaciji ako defanzivni uzmu loptu sat ide na 24 sekunde, ali ako napadači uzmu loptu napad se nastavlja i ekipa ima četiri sekunde da je prevede na drugu polovinu. Kada je sat pokazao 20,4 sekunde, a mjerač za napad 15 sudije su morale da sude osam sekundi, Loša odluka.
  • NA 14,9 sekundi do kraja mnogo protesta i grestova sa strane klupe Barselone i Joana Penjaroje.Suđena je tehnička ispravno.
  • Ovo nije moguće pregledati snimkom po pravilima. Sat je potpuno pravilno startovao u prethodnoj akciji i zato osam sekundi ne može biti preinačeno kao odluka poslije gledanja snimka. Loša odluka. 
  • Utakmica je nastavljena sa autom za Barselonu, što nije bilo po pravilima. 
  • Na 20,4 sekunde do kraja Nikolas Laprovitola je dobio pas i trćao je 4,81 sekundu prije dodavanja za Jana Veselog. Ta akcija je ispravna.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Hoće li nam vratiti bodove ili će kao kada su 1999. ubili 2500 Srba i nakon 20 godina priznali da nije trebalo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC