• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Čović ukinuo važno pravilo u srpskoj košarci: KSS se oglasio zbog velike promjene

Nebojša Čović je predložio, a KSS je prihvatio novu veliku promjenu.

 Važna promjena u KSS vezano za košarkaško državljanstvo Izvor: MN PRESS

Upravni odbor košarkaškog saveza Srbije je danas, 21. oktobra, održao sjednicu u srpskoj "Kući košarke". Kao najvažnija odluka svakako je ukidanje košarkaškog državljanstva. Od sada će važiti nova pravila za takmičenja koja su pod okriljem krovne organizacije srpske košarke.

"Na predlog predsjednika Nebojše Čovića je ukinuto košarkaško državljanstvo i to znači da će svaki mladi košarkaš i košarkašica iz regiona, koji imaju srpsko državljanstvo, bez obzira na mjesto rođenja, moći da igraju u srpskim klubovima kao domaći igrači", navodi se u saopštenju i dodaje se da se očekuje da se to potvrdi na sednici Skupštine KSS.

Uz to se dodaje i da su usvojene izmjene i dopune Pravilnika o radu KSS i da je donesena odluka o davanju saglasnosti za vanrednu reviziju poslovanja KSS.

"Dejan Đokić imenovan je za stručnog saradnika za mušku košarku za region Beograd. Donesena je odluka o kupovini aparata za fizikalnu terapiju, kao i odluka o formiranju Izborne komisije za sprovođenje procedure kandidovanja i izbora za članove organa KSS za period od 2024. do 2028. godine i imenovanje njenih članova", piše u saopštenju.

Potvrđene su i nove promjene, Nebojša Čović imenovan je za člana Izvršnog odbora OKS u ime KSS umjesto Predraga Danilovića, Nenad Krstić zamijenio je Dragana Tarlaća kao člana Programske komisije OKS. Jasmina Juras imenovana je za nacionalnog FIBA instruktora umjesto Dragane Nešković, a Boris Žnidarec za predsjednika Komisije za takmičenje KSS umjesto Branka Lozanova.

Takođe su donesene odluke o pokriću troškova službenih lica (sudija i delegata) za utakmice Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije, kao i za Finalne turnire Kvalitetnih liga KSS I RKS u sezoni 2024/2025 i o isplati donacije regionalnim košarkaškim savezima, kao i odluka o prioritetnom suđenju.

Utvrđen je Prijedlog izmjena i dopuna Registracionog pravilnika KSSi usvojena Uputstva za postupanje sudija i delegata na košarkaškim utakmicama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC