• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea kreće iz Zadra

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee novu takmičarsku sezonu 2014/15 krenuće iz zadarske dvorane "Krešimir Ćosić".

Regionalna košarkaška ABA liga objavila je u petak na svom zvaničnom sajtu kalendar za takmičarsku 2014/15. godinu.

U okviru prvog kola, koje je na rasporedu od 3. do 5. oktobra, Aleksandrovčani će putovati u Zadar na megdan ekipi koja je u prošlom prvenstvu Jadrana za nijansu bila bolja od drugog predstavnika Bosne i Hercegovine, ekipe Širokog.

Klub sa Pecare je okončao na fenjeraškoj poziciji i izgubio pravo nastupa ove sezone, pa će "igosi" na startu imati priliku da se u ime Širokogobriježana revanširaju Zadranima.

Šampion BiH je zadržao trenera Vladimira Jovanovića, ali još nije poznato s kakvim "rosterom" će ući u novu sezonu. Sigurno je jedino da je cilj odbrana titule u šampionatu BiH i opstanak u ABA ligi.

U drugom kolu Igokea će dočekati podgoričku Budućnost, potom ide na noge mađarskom Solnoku, pa je domaćin Krki iz Novog Mesta. Nakon slovenačkog tima, Jovanovićev tim će odmjeriti snage sa Cedevitom u Zagrebu i potom dočekati Partizan u Laktašima...

Tek treći put od kad igra ABA ligu, Crvena zvezda će "otvoriti" takmičarsku jesen pred svojim navijačima. U prvom kolu, koje će biti igrano od 3. do 5. oktobra, ugostiće Levski u "Pioniru".

Tim Dejana Radonjića potom će gostovati Ciboni, pa kod kuće igrati protiv Olimpije i Mega Vizure, uoči puta u Zadar, pa duela protiv Budućnosti u "Pioniru"...

Istovremeno, Partizan će tek drugi put od svog prvog učešća u regionalnoj ligi početi van svoje dvorane. Dvije godine nakon gostovanja u Zagrebu u prvom kolu, crno-bijeli će startovati van Beograda. Tačnije, od prve četiri utakmice - tri će odigrati u gostima.

Crno-bijeli će u prvom kolu igrati protiv Solnoka u Mađarskoj, zatim će ugostiti Krku, a onda putovati na utakmice protiv Cedevite i Olimpije. Tim Duška Vujoševića potom će igrati protiv Radničkog u "Pioniru", prije puta u Laktaše, na gostovanje Igokei...

Takođe je novina i to da će prvi "vječiti derbi" u sezoni biti odigran pred navijačima Crvene zvezde Telekom, u 10. kolu (28. novembar - 1. decembar). Drugi je zakazan za 23. kolo (27. februar - 2. mart).

Pročitajte cijeli kalendar takmičenja.

Predstojeća ABA sezona druga je u kojoj će šampion biti odlučen plej-ofom.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

Aj' Borac!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC