• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bar jedno mesto za ABA u EL, ne pričam napamet"

Autor mondo.rs

Nebojša Čović otkrio je svoja saznanja o aktuelnim pregovorima o najjačem takmičenju.

 Nova-Evroliga-jedno-mesto-za-ABA-ligu-kaze-Nebojsa-Covic Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Prvi "Dan D", koji to i nije bio, za učešće klubova sa Jadrana u novoj Evroligi, završen je prošle nedelje bez konkretnih poruka sa sastanka. I dalje je otvoreno pitanje da li će ABA liga imati prohodnost u novo takmičenje, kao što nije poznato ni kako će ono izgledati, dok i FIBA najavljuje svoj pandan Evroligi.

Nova runda razgovora zakazana je za 10. decembar u Minhenu, a predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović izneo je u petak svoja saznanja o tom pitanju.

"Vidim da se jako puno spekuliše i mislim da tu nije ništa gotovo. To treba da se sredi na relaciji FIBA - Evroliga. Što se tiče ABA lige, gotovo sam siguran da će imati minimum jedno mesto u takmičenju, jedno u kvalifikacijama i dva mesta u nižem rangu takmičenja, nazovimo ga Evrokup. A, može da se desi da imamo i više. Ono što pričam ne pričam napamet, jer Zvezda sakuplja informacije"

"Videćemo kakvi će biti formati, jer je za 10. decembar zakazan novi sastanak, pa ćemo videti dalje predloge FIBA, jer se ipak mora voditi računa o tome da je u pitanju krovna organizacija. Kad je Evroliga u pitanju, siguran sam za to jedno mesto, a kad je FIBA u pitanju, onda su u pitanju možda i dva mesta", rekao je on.

Čović je podsetio da je ovaj region uneo tri mesta u Evroligu i da to ne bi trebalo smetnuti sa uma pri formiranju novih formata.

U osvrtu na aktuelno Zvezdino učešće u najjačem takmičenju, predsednik crveno-belih rekao je:

"Videćemo, idemo jednu po jednu utakmicu. SItuacija u borbi za Top 16 je potpuno otvorena. Prvo sa Fenerom u Istanbulu, pa sa Bajernom u Pioniru, a nadamo se da ćemo uspeti da napravimo uspeh kao prošle godine. Za tri godine u Evroligi mnogo smo napredovali i naučili. Nekima je trebalo mnogo više da urade što smo mi uradili do treće sezone", poručio je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC