• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH bez selektora: Vujošević na transplantaciji

Duško Vujošević neće u narednom periodu predvoditi nacionalni tim Bosne i Hercegovine, jer kreće na lečenje u Tursku

 BiH bez selektora: Vujošević na transplantaciji Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Duško Vujošević obratio se javnosti saopštenjem u kojem navodi da u predstojećem period neće moći da predvodi reprezentaciju BiH zbog svog zdravstvenog stanja.

Iskusni stručnjak naveo je da će 30. jula u Istanbulu početi ispitivanja za proces transplantacije bubrega. On je saopštio da njegovo odustvo može biti veoma dugo, pa je predložio da rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH donese u narednom periodu odluku o daljoj strategiji koja će biti najbolja za nacionalni tim.

Prenosimo saopštenje Duška Vujoševića u celosti.

"Obaveštavam javnost da sam juče dobio informaciju o tome da će proces transplantacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplantacije doći.

Taj zahvat čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodložna, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vreme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rešenjima", stoji u saopštenju Duška Vujoševića koje su preneli mediji u BiH.

Duško Vujošević već godinama ima dijabetes, a u oktobru prošle godine amputiran mu je i domali prst na levoj nozi, kako se zdravstvena situacija ne bi pogoršala zbog gangrene.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC