• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA prijeti sankcijama BiH zbog tzv. Kosova?

Autor mondo.ba

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zaprijetila je sankcijama Košarkaškom savezu BiH jer je Ministarstvo inostranih poslova, koje predvodi Igor Crnadak, odbilo da izda vize kadetima tzv. Kosova.

 FIBA prijeti sankcijama za KS BiH zbog viza za Kosovo Izvor: MN PRESS

Selekcija "Kosova" trebala je da bude jedna od 24 učesnice Evropskog prvenstva divizije B za kadete , koje zvanično treba da počne u četvrtak u Sarajevu, nije dobila vize za učešće, objavio je sarajevski "Dnevni avaz".

"Kosovo nije dobilo vize, zvaničan razlog nije nam saopšten. Sve što je zahtijevano prema zakonu, bilo je ispunjeno, ali odgovorni u Ministarstvu inostranih poslova BiH nisu željeli potpisati odobrenje za vize", rekao je Mirsad Đonlagić, član upravnih odbora Košarkaškog saveza BiH i Evropske košarkaške federacije (FIBA Evropa).

Kako nezvanično saznaje sarajevski dnevnik iz Ministarstva su tražene garancije da će takmičenje proteći bez himne i zastave Kosova na utakmicama Eurobasketa, što FIBA nije prihvatila.

"Ne mogu trenutno govoriti o tome, ali je činjenica da formalno ne postoji nijedan razlog koji zakon poznaje, a zbog kojeg Kosovu ne bi bile izdate vize", dodao je Đonlagić, koji je zbog svoje funkcije bio posrednik na relaciji KSBiH - FIBA - MVP.

"Ovo je već sada prvorazredan skandal i, prema pismu koje nam je upućeno iz FIBA, nas sigurno očekuje kazna, samo je pitanje kakva. Nisam optimista, ovo bi mogao biti strašan udarac za našu košarku koja je ionako opterećena mnogim problemima", podvukao je "Avazu" Đonlagić , koji za sada ne zna hoće li se i u kojem formatu održati EP.

Crnadak za MONDO: KS BiH kasno poslao dopis za Kosovo

Selekcija BiH, koju s klupe predvodi Admir Prašović, prvenstvo je trebala otvoriti u petak, upravo duelom protiv tzv. Kosova u dvorani u Hadžićima.

Selektor Prašović na pripreme je pozvao 18 "zmajića", a to su: Denis Halilčević (ABC Basket), Orhan Špago (Burč), Emir Krupić (Elit Sport Akademija), Vuk Kusmuk (Gen), Đorđe Curović (Igokea), Srećko Forcan (Igokea), Đorđe Gobović (Budućnost), Zerin Malešević (Koš), Alem Huseinović (Kengur), Aleksa Gatarić (Ruki), Dušan Jovanović (Sloboda), Darko Bošnjak (Crvena zvezda), Darian Đukić (Bajern), Omar Pilav (Spars), Valentin Vidović (Spars), Boris Dragojević (Šampion Alf-om), Džanan Đaltur (BC P. Bistrica) i Emir Krajinić (Sloboda).

Interesatno je da problema s gostovanjem Kosova nije bilo prije dvije godine kada su rukometaši BiH bili domaćini u kvalifikacijama u Tuzli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC