• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lešić i Zubčić "zakucali" Krku!

Autor mondo.ba

Košarkaši igokee zabilježili su drugu pobjedu ove sezone u ABA ligi. U Laktašima "pala" je slovenačka Krka rezultatom 91:73 (25:19, 25:13, 17:22, 24:19) u petom kolu.

  U prvom meču petog kola regionalne ABA lige, izabranici Nenada Trajkovića dominirali su gotovo svih 40 minuta protiv Krke i izasluženo stigli do drugog trijumfa ove sezone.

Skoro polovinu poena Igokee postigli su Tomislav Zubčić i Sava Lešić i svakako su najzaslužniji za slavlje - Zubčić je ubacio 20 poena, a Lešić 19. Hrvatski košarkaš je zabilježio još i sedam skokova i dvije asistencije, do je Lešić imao četiri uhvaćene lopte i tri uspješna dodavanja.

Ostala osmorica igrača doprinijela su trijumfu učinkom od četiri do 10 poena, koliko je ubacio Domen Lorbek. U igru nisu ulazili samo najstariji (Vuk Radivojević) i najmlađi (Bogdan Nedeljković) prvotimac domaćih.

Na drugoj strani, Krka nije uspjela da ponovi partiju kojom je prije nedjelju dana iznenadila Partizan u Novom Mestu.

Igokea je imala 14 skokova više, skoro duplo više asistencija (27:14) i znatno češće išla na liniju za slobodna bacanja, što su bili presudni faktori.

Aleksandrovčani su kontrolisali meč i rezultat od samog početka i ukoliko izuzmemo nekoliko minuta u trećoj četvrtini kada su Slovenci smanjili ubjedljivo vođstvo od iznad 20 razlike, više nego zasluženo stigli do druge pobjede, koliko imaju i gosti iz Novog Mesta.

Ono što posebno treba da zabrine navijače i stručni štab Aleksandrovčana je što je ionako tanak roster zbog povreda, popunio opet i plejmejker Filip Adamović, koji je u trećoj četvrtini obnovio povredu i nije se do kraja vraćao na parket. Utakmicu je završio sa devet poena, četiri skoka i osam asistencija.

U poraženom timu Dino Cinac je sa 13 poena bio najefikasniji, Paolo Marineli je uknjižio 12 pogodaka, dok su po 10 koševa zabilježili Miha Škedelj i Dalibor Đapa.

U narednom kolu Igokea će biti domaćin FMP Železniku, dok će Slovenci dočekati ekipu Zadra.

...
Izvor: YouTube/ ABA liga j.t.d.

PAROVI 5. KOLA:

petak

Igokea - Krka 91:73
Partizan - Zadar (21.00, Arena sport 1)

subota

Olimpija - Cibona (17.00, Arena sport 4)
FMP Železnik - Crvena zvezda (18.30, Arena sport 1)

nedjelja

Cedevita - Budućnost (19.00, Arena sport 1)
Mornar - Mega (21.00, Arena sport 3)

TABELA: Crvena zvezda 4-0, Mega 4-0, Budućnost 3-1, Olimpija 2-2, Partizan 2-2, Mornar 2-2, Krka 2-3,  Igokea 2-3, FMP 2-2, Cedevita 1-3, Cibona 1-3,Zadar 0-4.

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA (24:19)

Probali su gosti da što prije smanje ispod 10 razlike kako bi se ušlo u neizvjesnu završnicu, međutim, igokea je bez većih problema održavala dvocifrenu prednost do sredine posljednje četvrtine.

Mladi Aljoša Janković bio djelimično uspješan sa linije slobodnih bacanja, potom je Sava Lešić pogodio dvojku, a kad je Đorđe Milošević ukrao loptu za lagane poene, Krka je moral da uzela tajm-aut za posljednji pokušaj preokreta (78:65) na četiri minuta do kraja.

Krka je najviše što je uspjela da smanji je bilo na 10 koševa razlike, a kad je Đorđe Milošević pogodio trojku na minut do kraja za 15 razlike slavlje domaćina je moglo da počne. Još kad je Sava Lešić zalijepio "bananu"...

TREĆA ČETVRTINA (17:22)

Igokea je treću četvrtinu "otvorila" trojkom Filipa Adamovića, ali su gosti do sredine perioda uspjeli skoro da prepolove zaostatak da bi potom uslijedila "bombe" Tomislava Zubčića i Domena Lorbeka i penali mladog Darka Talića za povratak na 20 razlike (63:43).

Međutim, proradila je opet dalekometna paljba Slovenaca u finišu pa je Krka smanjila na "minus 13" pred posljednjih 10 minuta.

DRUGA ČETVRTINA (25:13)

Iako su se gosti konsolidovali u finišu prvog perioda, trojkama Adamovića, Zubčića i Lešića, Igokea se u nastavku ponovo odlijepila na dvocifrenu razliku a u drugoj polovini drugog kvartala stigla i do velike prednosti - "plus 20" (43:23) trojkom Domena Lorbeka uz prekršaj.

Slovenac iz domaće ekipe je pogodio i dodatno bacanje za 21 razlike, ukupno četiri iz jednog napada Igokee.

Ipak, Krka je sa dvije trojke Lapornika i Mihe Škedelja probala da uhvati priključak, ali je uzvratio Sava Lešić takođe izvan linije 7.65, ali i Dalibor Ilić ispod koša, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćina od 18 poena razlike (50:32).

"Igose" je u prvih 20 minuta košgeterski predvodio Sava Lešić sa 12 poena, Tomislav Zubčić je postigao 10, a tri manje Domen Lorbek. Odličnu partiju u prvom dijelu pružio je i mladi Dalibor Ilić sa šest koševa i šest skokova, dok je kod gostiju iz Novog Mesta najefikasniji bio Miha Škedelj sa osam pogodaka. Jedan manje upisao je Dino Cinac.

PRVA ČETVRTINA (25:19)

Dalibor Ilić je polaganjem otvorio utakmicu u Laktašima, a potom je precizan bio i Robert Rikić odnosno oporavljeni Flip Adamović za 7:2 u korist Igokee.

Ilić je bio odličan i u odbrani sa četiri skoka, a u napadu je Sava Lešić povezao četiri poena sredinom četvrtine za "plus osam" Aleksandrovčana (13:5), pa je gostujući trener Simon Petrov bio primoran da pozove minut odmora.

Prvi put dvocifrena prednost "igosa" - 11 bilo je poslije trojke Lešića, da bi poenima Adamovića s linije slobodnih bacanja, domaćin poveo sa 17:5 u šestom minutu. Zaigrao je i nedovoljno oporavljeni Tomislav Zubčić.

Ipak, Slovenci su prvenstveno delakometnom paljbom uspjeli da do isteka 10. minuta smanje na šest razlike.

Najefikasniji kod Igokee bili su Sava Lešić sa sedam, pet je postigao Robert Rikić, a pogodak manje Dalibor Ilić, dok je u timu Krke prvo ime Dino Cinac sa sedam koševa.

NAJAVA

Poslije domaćeg poraza od Budućnosti i neuspjeha protiv Crvene zvezde u Beogradu, gdje su "igosi" nastupili sa samo osam igrača, još gora je situacija pred duel sa Krkom, ali se očekuje vraćanje Filipa Adamovića u sastav.

Tomislav Zubčić takođe najvjerovatnije neće igrati, a pod upitnikom je i nastup iskusnog kapitena Vuka Radivojevića, pa je pred Aleksandrovčanima izuzetno težak zadatak posebno jer su Slovenci u prethodnom kolu savladali Partizan.

Ipak, trener Igokee Nenad Trajković da se meč protiv Krke "mora dobiti" s kakvim god rosterom se budu suprotstavili slovenačkoj ekipi, koja nakon četiri kola ima skor od 2-2, dok je tim iz Aleksandrovca zabilježio samo jedan trijumf i tri poraza.

Igokea "krpi" sastav za duel sa Krkom

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC