• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan prihvatio Čankovu ostavku

Autor mondo.rs

Crno-beli se od petka kasno uveče i zvanično nalaze u potrazi za novim trenerom.

 KK-Partizan-Nenad-Canak-oprostaj-trazi-se-novi-trener Izvor: MN PRESS

Nenad Čanak oprostio se od igrača u svlačionici Beogradske arene, neposredno nakon poraza od Zadra, a njegovu ostavku je Partizanovo rukovodstvo ozvaničilo dva sata kasnije, objavom na klupskom sajtu.

"Nenad Čanak više nije trener Partizana NIS! Nekadašnji kapiten, asistent šefa stručnog štaba, a potom i prvi trener crno-belih, podneo je ostavku na tu funkciju, nakon poraza od Zadra. Tokom godinu dana na klupi crno-belih, Čanak je osvojio Kup Radivoja Koraća, čime je prekinut negativan niz kluba od tri sezone bez osvojenog trofeja".

Crno-beli su iskoristili priliku da se javno zahvale Čanku na svemu što je uradio, otkako je polovinom decembra nasledio Miroslava Mutu Nikolića na poziciji šefa stručnog štaba.

"KK Partizan NIS želi mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere, uz poruku da je Partizan bio i biće njegova kuća i da je uvek dobrodošao".

Čanak je proletos doveo ekipu do petog mesta u ABA ligi, tako da se crno-beli, dobrim delom zbog lošeg starta pod Nikolićem, nisu plasirali u plej-of.

U Superligi Srbije zauzeli su drugo mesto u grupi, iza FMP, nakon čega su u polufinalu plej-ofa eliminisani od Crvene zvezde u dva meča.

Aktuelna sezona počela je obećavajućim nastupom na ABA Superkupu u Laktašima i pobedom u gostima nad Cedevitom, u prvom kolu regionalnog takmičenja, ali poraz od Mornara u Baru pre dve nedelje označio je početak "crne serije" od pet mečeva, tokom koje je ekipa delovala sve lošije.

Kulminacija je bio meč pred 8.000 ljudi u Areni, u čijem finišu je Partizan gubio od poslednjeplasiranog Zadra sa 22 poena razlike.

Čanku praktično nije ostalo ništa drugo, osim da se sam povuče, a upravi kluba da to konstatuje i okrene se potrazi za novim trenerom, trećim otkako je prošle jeseni za predsednika izabran Ostoja Mijailović.

Košarkaška "čaršija" za sada spekuliše potpuno nerealnim rešenjima, kao što je nekadašnji strateg Bamberga Andrea Trinkijeri, pominje se i Aleksandar Kesar, svojevremeno pomoćnik Duška Vujoševića i Dušana Ivkovića, pa i Aleksandar Trifunović, koji je bio i igrač i trener "večitog" rivala, ali je sigurno jedan od najkvalitetnijih stručnjaka dostupnih u ovom trenutku.

Podsećamo da je Partizan letos angažovao njegovog 17-godišnjeg sina Uroša, juniorskog reprezentativca Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC