• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda neprepoznatljiva u Zagrebu: Prvi poraz - težak!

Autor mondo.rs

Veoma loša utakmica Zvezde u duelu protiv Cedevite i prvi poraz ove sezone u ABA Ligi.

 Cedevita Crvena zvezda 84:68 ABA liga Izvor: MN PRESS

Serija pobeda Crvene zvezde mts u ABA ligi završila se u 17. kolu!

Cedevita je odigrala fantastičan meč i nanela prvi poraz lideru takmičenja, pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, odnosno izuzetno lošoj igri "plejmejkera" crveno-belih koji su izgubili bitku eksplozivnim bekovima Kobsom i Pulenom.

Njih dvojica su u prvoj, odnosno u drugoj i trećoj četvrtini, imali svoj "šou", dok su u poslednjoj deonici trijumf Cedevite uspeli da ublaže Dobrić i Davidovac.

MILAN TOMIĆ POSLE MEČA: POKUŠAVATE DA ME ISPROVOCIRATE?

Zvezda je u prvom kvartalu parirala Cedeviti uz dobru "rolu" Dušana Ristića, koji je danas odmenio Maika Cirbesa pošto je Nemac ostao u Beogradu, međutim izuzetno slab doprinos igri dali su Džo Reglend, koji se u strelce upisao tek u drugom poluvremenu,odnosno Filip Čović koji je promašio svoj jedini šut na meču.

Loše procente za tri poena uspeli su da "preporode" Kešelj, odnosno Dobrić i Davidovac koji su "sami igrali" u finišu meča, ali je tada već bilo kasno za preokret...

CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA 84:68 (21:20, 28:13, 21:12, 14:23)

Odličan presing na organizatorima Zvezdine igre donosio je Cedeviti ukradene lopte i kontre, kao i greške košarkaša Milana Tomića, dok se njihova igra u najvećem delu utakmice svodila na individualni kvalitet i prodornost bekova.

Tako je Džejkob Pulen u prvoj četvrtini vezao čak 13 poena, na njega se "naslonio" Kobs koji je bio prebrz za igrače Zvezde, dok su pravu bitku vodili Stipanović i Ristić.


Centar Zvezde se odlično predstavio u Zagrebu sa 12 i asistencijom za Dobrića "uz zvuk sirene", međutim "zaštita obruča" i skok nisu bili u potpunoj kontroli za vicešampiona ABA lige, naročito tokom druge i treće četvrtine.

"Rasplesali" su se potom Krušlin i Kuk, prednost je otišla i na 29 poena razlike, ali su Dobrić i Davidovac pokazali da se ne predaju ni kada ne ide.

Momak iz Knina je zabeležio 17 poena i šest skokova, dok je Davidovac imao osam i pet skokova,. Dvocifreni su bili i centri (Ristić 12p, Odžo 10p), dok je Beron svoj doprinos dao samo u prvoj četvrtini (5p).

Kod Cedevite je Pulen ima 15, Kobs 14, Krušlin 13, a Kuk i Stipanović po 12.

PAROVI 17. KOLA:

subota

Cedevita - Crvena zvezda 84:68
Partizan - Mega Bemax 19.00 (Arena sport 1)
FMP - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedelja

Zadar - Krka 19.00 (Arena sport 3)

ponedeljak

Mornar - Cibona 18.00 (Arena sport 2)
Olimpija - Budućnost 21.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 16-1, Cedevita 12-5, Budućnost 11-5, Partizan 10-6, Mega 9-7, Cibona 7-9, Mornar 6-10, FMP 6-10, Igokea 6-10, Olimpija 5-11, Zadar 5-11, Krka 4-12.

N     A     J     A     V    A

Može li Crvena zvezda mts da produži niz poraza Cedevite na pet uzastopnih?

Košarkaši Milana Tomića će ove subote (17.00, TV Arena Sport) pokušati da u Zagrebu pokažu da su zaboravili na poraz u Evrokupu od Valensije u poslednjim trenucima meča  (82:81), a istovremeno će težiti i da zadrže savršen skor u ABA Ligi koji je do ovog kola glasio 16-0.

"Izazivač" je Cedevita nad kojom Zvezda ima tri uzastopna ubedljiva trijumfa, doduše na domaćem i "neutralnom" terenu u okviru Superkupa.

Na put u Hrvatsku crveno-beli krenuli su bez povređenog Branka Lazića, odnosno Maika Cirbesa i Alekse Radanova koji neće biti u današnjih "12".

Uprkos "crnoj seriji" u kojoj se Cedevita nalazi, Tomić je istakao da ne bi trebalo zaboraviti da je u pitanju derbi kola pošto su Zagrepčani drugoplasirani uprkos lošem startu. Prema rečima Tomića, sada imaju "mnogo bolju hemiju" nego jesenas, kada je Zvezda u novembru slavila 94:79.

Ostanite uz MONDO, pratićemo derbi 17. kola uživo.

IZ MINUTA U MINUT:

40' (84:68) -
Kobs povećava prednost, pa Pulen prvi put u nastavku. KRAJ!

38' (80:68) -
Dolazi Dobrić do 17 poena, pa je odličan i Davidovac. Koš i faul... Njih dvojica u ovom trenutku sami igraju.

37' (79:63) -
I četvrta, isti čovek!

37' (79:60)
- I treća - Dobrić!

36' (77:58) -
I druga vezana trojka za Zvezdu, sada Davidovac iz ugla. Da li kasno?

36' (77:55) -
Trojka Dobrića, pa tajm-aut Rimca koji upozorava svoje igrače da nije sve rešeno.

35' (77:52) -
Blokada Davidovca, pa prvi poeni na meču.

33' (77:48) -
Najlepša akcija na meču, Kuk zakucava na pas Stipanovića za "alej-up", pa nesportsku pravi Nenadić posle izgubljene lopte.

32' (73:48) -
Zvezda ne može da se nosi sa eksplozivnoću Cedevitinih Amerikanaca - dvocifren i Kuk.

31' (72:48) -
Uz zvuk sirene Katić, duga dvojka. Kešelj posle mnogo vremena pogađa trojku za Zvezdu. Prva u nastavku!

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' (70:45) -
Izdiže se Murič za tri, pa strašno zakucavanje Kuka. Ogromna prednost Cedevite, Tomić opet zove tajm-aut. U trećoj deonici samo 12 poena Zvezde.


29' (65:45)  -
Odžo je precizan sa penala, a Nenadić, koji je ukrao loptu Katiću, promašuje oba. Serija penala - opet Odžo pogađa oba, kao i Žganec.

28' (63:41) -
Promašaj Reglenda za tri sa "kapice", pa faul Stipanovića nad Odžom. Sudije su proveravale da li je nesportska i odlučile da pokažu "običan" faul. "Bekdor" za Katića koji zaključuje dobru akciju Cedevite.

26' (61:39) -
Posle 17 minuta na parketu upisuje se i Reglend posle dvokoraka.

25' (60:37) -
Krušlin pogađa novu trojku, pa nervozni Perperoglu pravi faul. Rasplesao se Krušlin koji beleži poene iz prodora, i on je dvocifren (11)

24' (56:37) -
Kobs lupa "blokadu" Kešelju na šutu za dva, pa onda Stipanović dolazi do dvocifrenog učinka. Upisuje se u trećoj četvrtini konačno i Perperoglu.

23' (54:35) -
Stipanović igra odlično, ali i Ristć koji je "nazidao" pored njega.

22' (52:33)  -
Drugo poluvreme "otvara" Perperoglu promašenim šutem za tri, pa Reglend pravi već treću ličnu grešku... Davidovcu lopta izlazi iz koša, "zaplesala" je na obruču posle šuta iz ugla, ali baš ne ide šut za tri gostima. Zato ide Cedeviti - Krušlin.

CEDEVITA:
Pulen 13p, Kobs 11p, 2as, Krušlin 3p, Katić, Žganec 2p, Stipanović 7p, 4sk, Kuk 6p, Ramljak 4p, 3ukr, Mustapić, Murić 3p.

ZVEZDA: Reglend 2as, 2izg, Čović 2as, Perperoglu 3p, Davidovac 2izg, Faje 1p, 2sk, Beron 5p, Dobrić 7p, 3sk, 2as, Ristić 10p, 3sk, Simanić 3p, Odžo 4p.

- KRAJ DRUGE ČETVRTINE - 

20' (49:33) -
Slaba partija Reglenda za sada, napravio je korake u prvoj četvrtini, sada "duplu" i potom pravi drugi faul posle greške Fajea. Žganec je sa "penala" još povećao prednost svoje ekipe... Promašaj Simanića za kraj četvrtine (28:13). Verovatno najgore za Zvezdu ove sezone u ABA Ligi.



20' (47:33) -
Polovičan Perperoglu sa "penala", pa novi prodor Kobsa koga faulira Dobrić. Većinu poena Cedevita realizuje iz individualnog učinka, samo četiri asistencije za sad.

19' (45:32) -
Murić pogađa, uz faul pored Berona koji ljutito odlazi na klupu... Već mnogo puta su Zagrepčani imali "2+1".

18' (42:32) -
Na iskustvo Stipanović pogađa pored Simanića koji ga faulira. Tri poena za njega iz ove akcije, potom promašaji Berona iz ugla - i Reglenda iz prodora. Amerikanac se još nije upisao.

18' (39:32)  -
Fenomenalna ideja Ristića! Imao je šest sekundi, "zidao" je na Stipanoviću, a onda je poslao idealan pas u suprotni ugao gde je Dobrić spremno dočekao i uz zvuk sirene pogodio trojku za prve poene iz igre za Zvezdu posle nekog vremena.

17' (39:29)
- Kao što je Kobs uhvatio ritam u prvoj četvrtini, tako je Kobs u drugoj. Sa koje god pozicije da se "podigne" - pogađa. Ristić promašuje zicer, pa na identičan način izvodi "penale" - 1/2.

16' (37:28)
- Kobs je nezaustavljiv, a Zvezdu ne ide šut za tri poena (2/10). Ristić polovičan sa slobodnih bacanja, ima devet poena.

15' (35:27) -
Akcija za Fajea koji maši iz ugla, ali u novom napadu se dobro snalazi Odžo. Kobs je prebrz za Simanića i poentira ponovo u prodoru, uz faul.

15' (32:25) -
Ramljak se upisuje, pa sjajno zakucava posle ukradene lopte. Traži tajm-aut Milan Tomić, nezadovoljan je igrom svojih igrača.

14' (28:26) -
Perperoglu i Katić promašuju trojke "sa kapice", pa Faje iz ugla, ne uspevaju ni Ramljak ni Čović... Loša sekvenca dve ekipe, pa Murić baca loptu u ruke Fajeu i potom ga faulira.

12' (28:24) -
Pulen je baš raspoložen. "Nadriblao" je Čovića i pogodio uz faul. Precizan je i sa "penala", tako da Cedevita ima najveću prednost do sada "plus šest", međutim ispravlja to Ristić novim kucanjem, na pas baš Čovića. I faul, ali ne pogađa slobodno bacanje...

11' (25:22) -
Raspoložen je Pulen, dva puta za redom sa poludistance, ali odlično igra i Ristić koji "iz drugog plana" zakucava.



- KRAJ PRVE ČETVRTINE - 

10' (21:18) -
Namestio je ruku Pulen, druga trojka sada sa desnog "elboua". Divan prodor Perperoglua za kraj prve četvrtine.

9' (18:18) -
Opet se Ristić lepo snalazi za četvrti poen na meču, dok Davidovac promašuje težak šut u prodoru. Džejkob Pulen preko Ristića poravnava rezultat. Prva trojka za njega.

8' (15:16) -
Prvi napad na Ristića i prvi njegovi poeni uz zvuk sirene, i to u padu, a potom posle ukradene lopte ishitrena trojka Berona sa osam metara. Stipanović popravlja promašaj saigrača za četvrti poen.

7' (13:14) -
Stipanović se upisuje sa "penala", a onda Hobs pogađa sa poludistance. 

5' (10:14) -
Kuk dolazi do šestog poena posle prodora, dok je Reglend fenomenalno uočio Odža pod košem, ovaj se po prijemu oslobodio čuvara i zakucao. Međutim, već u narednom napadu pravi drugu ličnu grešku. Pošto Cirbes nije u timu, na teren ulazi Ristić koji će danas imati povećanu minutažu.

4' (7:12) -
Sa istog mesta odakle je pogodio Beron - pogađa Simanić. Probao je Krušlin da sa "svoje" pozicije ubaci i drugu trojku, ali izlazi lopta iz koša.

3' (6:9) -
Prva trojka Zvezde, sada pogađa Beron iz levog kornera.

3' (6:6)
- Krušlin i Kuk popravljaju utisak, pogađaju po trojku, dok nove poene beleži i Dobrić.

1' (0:4) - Zvezda je povela poenima Bilija Berona i Ognjena Dobrića, dok na drugoj strani čitav koš promašuje Krušlin.

- Meč sude Matej Boltauzer, Damir Javor i Matej Špendl.

- Zvezda u međusobnim susretima s Cedevitom vodi 19:11.

- Pročitajte šta je trener Milan Tomić rekao pred meč sa Cedevitom.

- Ovo je pred meč sa Zvezdom rekao trener Cedevite Slaven Rimac: "Pokazali da možemo igrati sa svima. Zvezda nas je prvu utakmicu dobila i sad ćemo vidieti koliko možemo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Oni na tim pozicijama gde smo mi inferiorni jesu dominanti, ali mislim da smo se i pre susreli s takvim problemima i dobro smo ih rešili. Mi imamo neke naše prednosti, s obzirom na njihove obrambene principe i videćemo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC