• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Imamo najmlađi tim u ABA 2 ligi!''

Autori mondo.ba Autori Fena

Klub iz Tuzle dobio je pozivnicu za učešće u Drugoj ABA ligi, u kojoj će, od timova iz BiH, nastupati Široki Brijeg i Spars.

Košarkaši OKK Sloboda danas počinju sa pripremama za novu sezonu i nastup u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

Tuzlaci su do sada doveli osam igrača, nedostaje im još jedan centar i nadaju se da će imati dovoljno kvalitetan roster da ispune svoja očekivanja u dva takmičenja.

Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto je da je Gradska uprava Tuzla dala veliku podršku programima kluba, tim više što se ulazak u ABA 2 ligu dogodio u godini kada RSD Sloboda obilježava 100. godišnjicu osnivanja i djelovanja.

''OKK Slobodi mjesto i jeste u ABA 2 ligi. U regionu ne postoji klub s boljim uslovima i infrastrukturom i to su čelnici lige prepoznali. Euforija u gradu zbog svega je ogromna'', rekao je trener Josip Pandža.

Slobodinih osam pojačanja

Novi igrači u redovima OKK Sloboda za narednu sezonu su: Džejms Nelson-Henri, Amar Gegić, Sani Čampara, Dejan Janjić, Fahrudin Manjgafić, Miloš Grubor, Jozef Rozga i Vladimir Tomašević.

Naglasio je da je prilikom kompletiranja ekipe namjera bila da se okupi što mlađi tim zbog dva takmičenja u kojima će učestvovati, a što će iziskivati velike napore i zahtijevati što brži oporavak igrača.

''Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi, među kojima i najmlađe plejmejkere. Trebaće dosta strpljenja jer će biti dosta oscilacija. Težićemo energičnoj igri u visokom intenzitetu, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, noseći na poziciji pet. To će biti dovoljno da možemo igrati na dva fronta'', rekao je trener tuzlanskog tima.

Podsjetio je da će u sezoni odigrati oko 60 utakmica i moraće biti konkurentni ostalim ekipama.

''Pokušaćemo da igramo tako da to bude ekstremno borbena košarka. Dovoljno smo hrabri, možda ludi, a možda pametni da uđemo sa tako mladom ekipom u takmičenje'', zaključio je Pandža.

Treninzi će do 1. septembra biti zatvorenog tipa. Prvu pripremnu utakmicu Tuzlaci će odigrati krajem mjeseca i to protiv Igokee u Laktašima.

Bilo je govora i o tome da će ulaznice za narednu sezonu biti diferencirane, nešto skuplje za ABA 2 ligu, a jeftinije za domaće prvenstvo.

S tim u vezi najavljena je još jedna konferencija za novinare na kojoj će o cijenama i drugim novitetima biti više govora. Cilj kluba je da na svakoj utakmici OKK Sloboda bude oko 4 000 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC