• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA 2: Široki slavi Matea Drežnjaka, Spars ponižen u Čačku

Autor mondo.ba

Od bh. klubova, u trećem kolu trijumfovao je samo tim sa ''Pecare''

Široki Brijeg, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, upisao je večeras drugu pobjedu u ABA 2 ligi.

Nakon što su u drugoj rundi trijumfovali nad Rogaškom rezultatom 74:79, igrači kojima komanduje Krunoslav Krajinović večeras su stigli do prvog domaćeg trijumfa savladavši sastav Dinamika rezultatom 83:79.

Možda će vas zanimati

Veoma dobro je domaći sastav ušao u meč, završivši prvi period razlikom od osam poena (29:21), ali su, potom, uslijedila dva ''siromašna'' desetominutna perioda kad je u pitanju poenterski učinak desetostrukog šampion BiH.

U narednih dvadeset minuta Širokobriježani su postigli samo 25 poena, što je beogradski tim znao da kazni i u posljednji kvartal uđe pri plusu od sedam poena (54:61).

Gosti su prednost imali sve do ulaska u posljednja četiri minuta, kad je na semaforu bio ispisan rezultat 69:72, a onda im je presudila ''dalekometna paljba'' domaćina, koji je do kraja meča tri puta bio precizan van linije od 6.75 metara.

Junak utakmice je bek Mateo Drežnjak, koji je gostima ''isporučio'' 28 poena, uz čak sedam trojki, a njegovu sjajnu rolu kvalitetno je ispratio Filip Kraljević koji je postigao 19 koševa.

U gostujućem sastavu prvo ime po poenterskom učinku bio je Đoko Šalić (24), dok je nekadašnji član Igokee Miroslav Pašajlić postigao 14.

Treći poraz upisala je ekipa tuzlanske Slobode, koja, podsjetimo, ove sezone prvi put nastupa u jednom od razreda regionalnog takmičenja još od sezone 2001-02, kad je odigrana prva ABA sezona u istoriji.

Večeras su puleni Josipa Pandže doživjeli neuspjeh na gostovanju u Nikšiću (73:70), a još uvijek je bez pobjede i sarajevski Spars, prošlosezonski finalista plej-ofa za šampiona BiH, koji je večeras ''zaleđen'' u Čačku na -34 (96:62).

ABA 2 liga – 3. kolo

MZT – Rogaška 74:54

Borac – OKK Spars 96:62

Helios – Novi Pazar 95:86

Sutjeska – OKK Sloboda 73:70

Split – Lovćen 72:63

Široki – Dinamik 83:79

TABELA: Borac 6, MZT 6, Split 5, Helios 5, Sutjeska 5, Široki 5, Novi Pazar 4, Rogaška 4, Lovćen 4, Dinamik 4, OKK Sloboda 3, OKK Spars 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC