• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolaze li bolji dani za Slobodu: Imenovan mandatar za sastav nove uprave

Autori mondo.ba Autori Fena

Na večeras održanoj sjednici Skupštine izmijenjene su određene stavke Statuta kluba, koje se odnose na mogućnost dobijana upravljačkih prava u zavisnosti od ulaganja u klub

Nakon ostavke predsjednika Upravnog odbora Slobode Seada Kozlića, za novog mandatara Skupština tog kluba večeras je imenovala Elmira Šećerbegovića, sina nekadašnjeg fudbalera Slobode Dževada Šećerbegovića.

Šećerberović je u svom izlaganju najavio niz poteza koji za cilj imaju ozdravljenje Slobode na temeljima iskustava drugih uspješnih klubova, poput Sarajeva, gdje je omogućen ulazak domaćeg i stranog kapitala.

Možda će vas zanimati

S tim u vezi, večeras su izmijenjena dva člana Statuta kluba koja se odnose upravo na mogućnost ulaska društvenih i privatnih firmi u Skupštinu kluba, gdje će iste, u zavisnosti od visine ulaganja, imati odgovarajući nivo upravljačkih prava.

Na početku Skupštine neopozive ostavke podnijeli su Kemal Kurević i Željko Mitrić, predsjednik i potpredsjednik ovog tijela.

Za dva potpredsjednika imenovani su Adnan Mujezinović i Jasmin Hukić, dok će u skladu sa novim odredbama Statuta, budući predsjednik Skupštine biti, ujedno, predsjednik kluba.

Na večerašnjem zasjedanju istaknuto je da će nova uprava u roku od dva i po mjeseca pripremiti sve što je potrebno da se izabere nova Skupština u kojoj će se upravljački uticaj mjeriti visinom ulaganja.

Ulogu koordinatora svih selekcija, koji će imati svu slobodu prilikom izbora trenera, biće nekadašnji golman Slobode i legenda ovog kluba Rizah Mešković, koji je tokom karijere nastupao još za splitski Hajduk i holandski AZ Alkmar.

Mandatar za sastav novog rukovodstva ''crveno-crnih" rekao da Sloboda više ne može da funkcioniše na način kako je to bilo do sada, te da je 100. godišnjica kluba idealno vrijeme da se okrene novi list.

"Neki će se naljutiti, ali ću reći da je Sloboda samo star, ali ne i trofejni klub. Infrastrukturno, ne može da se nosi Sarajevom, Željezničarom ili Širokim. Godinama se životari i, ekonomski gledano, ovo je klasični primjer stečaja. Međutim, mislim da postoji način da se spasi i naš cilj je da pokušamo da servisiramo dugovanja a da ne opterećuju klub, kao i da obezbijedimo sredstva za normalno funkcionisanje", rekao je Šećerbegović.

Dodaje da će se maksimalno posvetiti analizi milionskih dugova, čime će se pozabaviti advokatski tim koji su već formirali. Kako je istaknuto, na papiru se dugovi "vrte" oko 5,5 miliona KM.

"Skupština kluba više ne može da funkcioniše na dosadašnji način. Moramo da imamo 50 glasova, a jedan glas, odnosno jedno mjesto, koštaće 24.000 maraka. Fokus će biti na omladinskom pogonu, a ne na prvom timu. Moramo da se oslonimo na svoj trenerski i igrački kadar. U naredne dvije ili tri godine akcenat će biti na stabilizaciji i rješavanju dugova, a eventualno tek za četiri godine na sportske rezultate", naglasio je Šećerbegović, te saopštio da iza ovog projekta stoji veći broj kompanija i uspješnih biznismena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC