• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea "prvi" put pred svojom publikom, dolazi iskusna Cedevita Olimpija

Autor mondo.ba

Poslije dva poraza na startu ABA lige, košarkaši Igokee imaju zadatak da prekinu crnu seriju protiv Cedevite Olimpije, koja dolazi u Laktaše sa dvije pobjede.

 ABA liga 3. kolo Igokea Cedevita Olimpija najava Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Igokea je upisala dva poraza na početku regionalne lige, prvo od Partizana u Laktašima, a potom i u Baru od Mornara, a u subotu od 20 časova pokušaće da ostvari prvi trijumf.

Ekipa Aleksandra Trifunovića, koji je odsutan poslije moždanog udara, imaće težak posao da prekine crnu seriju jer im u goste dolazi lider na tabeli, Cedevita Olimpija, koja ima dvije pobjede.

Možda će vas zanimati

Košarkaš Igokee Oliver Stević ističe da će on i saigrači morati da izađu na teren sa energijom koju su imali na meču protiv Partizana.

"Očekuje nas protivnik sa idejom za najviše domete u ABA ligi, u principu kao i prethodnih godina. To je ekipa sastavljena od igrača sa dosta iskustva u ovoj ligi, ali i vani, sa dobrim Amerikancima. To je ekipa koja igra prilično tvrdo, sa dosta kontakta i moramo biti spremni da od prvog minuta nametnemo svoj ritam. Moramo da izađemo sa energijom koja nas je krasila u meču protiv Partizana, sa hladnom glavom u lošim trenucima koje ćemo sigurno imati tokom utakmice. Moramo to da prepoznamo, da "stanemo na loptu" i sigurno da nas očekuje teška utakmica, treća u nizu. Ove nedjelje smo radili na nekim problemima koje smo imali u prve dvije utakmice i nadam se da ćemo to prenijeti na teren i ispraviti na utakmici", rekao je Stević.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Pomoćni trener Marko Barać, koji vodi ekipu u odsustvu Trifunovića, svjestan je snage protivnika, ali i činjenice da će ova utakmica biti i malo drugačija od one sa Partizanom, kada je Igokea praktično igrala "u gostima", pred gostujućim navijačima koji su ispunili dvoranu u Laktašima.

"Očekuje nas utakmica praktično prvi put pred našom većinskom publikom. Imamo obavezu da izađemo sa maksimalnom energijom i koncentracijom. Cedevita Olimpija je izuzetno iskusna ekipa, formirana od igrača koji su prošli sve ovo. Praktično baza su igrači koji su godinama igrali u ovoj ligi, uz Amerikance koji su već igrali ovu ligu, koji su igrali u regionu, tako da je to zaista dobra ekipa. Ono što ih krasi je veliki atletizam, prije svega spoljne linije, gdje ćemo morati da pronađemo odgovor i jednostavno da probamo u svakom smislu da napravimo reakciju u odnosu na prošlu utakmicu", rekao je Barać.

Iako su dva poraza na startu prvenstva upisana od ekipa koje će voditi borbu za sami vrh, jasno je da da domaći košarkaši imaju imperativ pobjede jer bi novi neuspjeh doveo Igokeu u nezgodnu situaciju.

"Ja se stvarno trudim da prije svega sebi, a onda i ekipi dnametnem imperativ pred svaki trening, pred svaku sljedeću vježbu, svaku sljedeću informaciju. Jednostavno, ako radiš ovaj posao moraš da ga radiš na najbolji mogući način i pritisak koji namećem sebi je jači od bilo kog koji dolazi sa strane, tako da u tom smislu opterećenje uvijek postoji. Složio bih se sa konstatacijom da smo igrali protiv ekipa protiv kojih niko neće lako upisati bodove, ali jednostavno ovo je utakmica koja ni po čemu ne zaostaje za prve dvije utakmice", rekao je Barać.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Zdravstveni bilten u Igokei nije baš najbolji, ali Barać nije mnogo želio o tome.

"Postoje neki virusi, neka odsustva, bolesti. Još dva dana je do utakmice, nekada za negativnu vijest je dovoljan jedan sekund, a za dobru nekada nisu dovoljna ni dva dana. Jednostavno, onaj koji bude istrčao na teren je sigurno sto odsto spreman."

Igokea je u međuvremenu počela i takmičenje u prvenstvu BIH i na startu savladala Vogošću.

"Bio je to jako nezgodan put, koji je na kraju doveo do toga da utakmica bude odgođena 15-20 minuta. Ono što je dobra stvar je što su mlađi igrači dobili šansu da nose teret utakmice jer nije isto igrati minute kada je utakmica otišla u mirne vode, na 20-30 razlike. Ono što su pravi minuti su kada je to egal utakmica. Ja sam srećan što oni jako dobro rade od početka, što su dočekali tu svoju šansu i nezavisnosti od putovanja, od težine utakmice i sigurno je da će oni tu šansu nastaviti da dobijaju i u sljedećim utakmicama. To je jedan od naših ciljeva učešća u našoj ligi", rekao je Barać.

Barać je prokomentarisao i sam projekt Cedevite Olimpije, koji je ljetos u startu naišao na razne kritike. "Svakako zanimljiv projekat. Mene uvijek dobri projekti raduju. Te priče su postojale, ali su se smirile selekcijom igrača koji su osvajali i ABA ligu i veće stvari i samim tim oni su dobili unutar tima mirnoću i zasad igraju jako dobro."

On je istakao da prebacivanje sa težih protivnika u ABA ligi na lakše u prvenstvu BIH i obrnuto ne smije da bude problem igračima i da uvijek moraju da budu motivisani.

"Polazimo uvijek od toga da radimo posao koji volimo. Ovo je izuzetno lijepo raditi uprkos tim problemima koje ovaj posao nosi. Ako neko ima problem sa motivacijom da igra utakmicu onda on nije izabrao pravi posao. Mogu da shvatim da motivacija može da bude problematična pred neki težak rad, pred neki težak trening itd. Mada i tu ne bi smjelo da se postavlja pitanje, ali igrati utakmicu, bez obzira da li je prekoputa tebe ovaj ili onaj, tu motivacija mora da postoji. Ono što je malo više problematično je da u roku od jednog ili dva dana neko ko je na meču ABA lige bio 12. igrač ili se nije skidao treba da preuzme odgovornost i neku ulogu. Radićemo na tome da se te stvari što brže prebace i bićemo bolji svaki put", rekao je Barać.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC