• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK u Podgorici: Primorska srušila još jednog favorita - Budućnost!

Autor mondo.rs

Slovenački šampion skinuo je još jedan vredan skalp ove jeseni.

 SOK-u-Podgorici-Primorska-srusila-jos-jednog-favorita-Buducnost Izvor: MN PRESS

Odlazak trenera Slobodana "Piksija" Subotića nije razmrdao vicešampiona Jadrana!

Nedjelju dana poslije velike pobjede protiv Crvene zvezde u "Pioniru", prvak Crne Gore prenio je lošu formu iz Evrokupa i u regionalno takmičenje. I to u duel protiv ekipe koja zna kako da sruši većeg od sebe.

Budućnost - Primorska 80:83 (24:19, 20:23, 20:22, 16:19)

Možda će vas zanimati

Slovenački šampion je tako svojoj kolekciji pobjeda protiv favorita dodao i uspjeh u Podgorici, nakon što je prethodno savladao Crvenu zvezdu na ABA Superkupu, a Partizan prošlog vikenda, u drugom kolu ABA lige.

Predvođena srpskim centrom Markom Jagodić-Kuridžom (22 poena) i američkim bekom Stivenom Holtom (16), ekipa Jurice Golemca popravila je svoj "jadranskI" skor na 2-1 i kaznila pre svega loš učinak domaćina sa linije penala (24/36).

Ravnopravni duel pred 2.350 posjetilaca "Morače" odlučen je u završnici, u kojoj je Primorska samo na trenutak ispustila prednost, kada je plejmejker Nikola Ivanović iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, za 74:73 na početku 37. minuta.

Uslijedili su pogođeni penali iskusnog krila Lensa Herisa (74:75), pa šest uzastopnih poena Jagodić-Kuridže, kojima je pola minuta prije kraja na semaforu ispisao rezultat 78:81. Džastin Kobs, heroj pobjede Budućnosti protiv Zvezde, imao je odgovor na to (80:81), ali ne i na iskorišćena slobodna bacanja Žan Mark Šiška, 12 sekundi prije kraja (za 80:83).

Kobs je potom preuzeo odgovornost, pokušao da izjednači i uvede meč u produžetak, ali je promašio. Primorska je tako pobijedila i još jednom pokazala da ove sezone od nje možemo da očekujemo velike stvari.

Sa druge strane, sljedeća nedjelja mogla bi prije svega da donese ime novog šefa struke Budućnosti, koju je u ovoj utakmici vodio privremeni trener Petar Mijović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC