• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda opet izrešetana u ABA ligi: Ovog puta - poraz u Sloveniji, za 1-2!

Autor mondo.rs

Ekipa Milana Tomića ponovo izgubila u Novom Mestu!

 Krka - Zvezda 79:77 ABA liga Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Sve teži početak sezone Crvene zvezde!

Pobjeda protiv Fenerbahčea bila je svijetli bljesak u sve tamnijem oktobru za ekipu Milana Tomića, koja je u nedjelju, na gostovanju u Novom Mestu, doživjela drugi "jadranski", a četvrti takmičarski poraz:

Krka - Zvezda 79:77 (17:20, 20:25, 18:16, 24:16)

Možda će vas zanimati

I večeras u Sloveniji, igrači aktuelnog šampiona dozvolili su rivalu sjajno šutersko veče. Tim iz Novog Mesta ubacio je 50 odsto šuteva za tri poena (ukupno 13/26) i prečesto iz "otvorenih" pozicija oduzeo Zvezdi kontrolu utakmice u završnici.

Dok se meč bližio kraju, Amerikanac Glen Kouzi (20 poena) igrao je sve bolje, ubacio je šest trojki i razigrao ostatak tima. Zvezda je "držala volan" od kraja prve četvrtine pa do sredine posljednje i uglavnom mirno nalazila način da reaguje, ali je finiš ipak dočekala nespremna.

Potpuno izgubivši prednost od sedam poena sa kraja treće četvrtine, ali i ritam, Beograđani su se do završnice oslanjali na rešenja Stratosa Perperoglua, upornost Mohameda Fajea u reketu i tako su ostajali u igri "koš za koš", u kojoj je Krka večeras ipak bila uspešnija.

Kada je Marko Jošilo pogodio svoju treću trojku za 76:73, Milan Tomić je pozvao tajm-aut i na njemu samo odmorio igrače, pa ih vratio na parket. Usledio je izuzetno težak prodor Branka Lazića i još teži pogodak (76:75), a onda i momenat odluke - četvrta Jošilova trojka na kraju 39. minuta (79:75).

Tomić je opet okupio ekipu i tada joj dao instrukcije, ali to nije ništa promenilo. Ognjen Dobrić je pokušao da odgovori brzom trojkom, promašio je i tako je Krka krenula ka pobedi, koju joj nije ugrozio ni loš potez Ivana Ramljaka tri sekunde pre kraja, kada je faulirao Borišu Simanića pri šutu za tri poena.

Mladi krilni centar bio je večeras starter i dobio je Tomićevo poverenje u momentima odluke, iako ga prethodno nije bilo na terenu dok se "lomilo". Stao je na liniju penala, mirno pogodio dva šuta za 79:77, pa namerno promašio treći, ali Faje i Odžo nisu uspeli da uhvate "otpadak" i da donesu Zvezdi šansu tri sekunde pre kraja.

Poput Simanića, Tomić je večerašnji meč iskoristio da pruži šansu za ovosezonski debi i rezervnom centru Nikoli Jovanoviću, koji jeste bio spreman za dokazivanje, postigao 16 poena i ostavio dobar utisak, ali njegov nastup definitivno će ostati u drugom planu, iza teškog Zvezdinog poraza.

Šef struke crveno-belih večeras nije mogao zbog povreda da računa na Derika Brauna i Džejmsa Gista, a uz njih ni na Bilija Berona, koji u SAD prisustvuje porođaju supruge. Ipak, i bez tog trija i još nespremnog Ognjena Kuzmića, Zvezda je ipak večeras bila apsolutni favorit, sa željom da trijumfom ostavi za sobom loš osećaj posle poraza u Tel Avivu.

Nakon ovakvog meča u dvorani "Leon Štukelj", taj osećaj može biti samo još teži.

Ovako je Krka savladala Zvezdu.
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Krka: Kouzi 20 (6/9 za tri), Marineli, Škedelj 1, Đapa, Fifolt, Balažič 9 (3/5 za tri), Jošilo 19 (4/4 za tri), Rakićević, Lapornik 5, Ramljak 9, Laval 14, Osolnik 2.

Zvezda: Čović 2, Braun 12, Perperoglu 14, Davidovac 8, Nenadić, Lazić 2, Faje 6, Dobrić 5, Dženkins, Simanić 9, Jovanović 16, Odžo 3.

REZULTATI 3. KOLA:

Krka - Crvena zvezda 79:77
Budućnost - Primorska 20.00

Odigrano u subotu

Mornar - Partizan 65:76
Igokea - Cedevita Olimpija 90:95 (80:80, 71:71)

Odigrano u petak:

Cibona - FMP 63:81
Mega - Zadar 98:79

TABELA: FMP 3-0, Cedevita Olimpija 3-0, Budućnost 2-0, Partizan 2-1, Krka 2-1, Mornar 2-1, Primorska 1-1, Zvezda 1-2, Mega 1-2, Igokea 0-3, Cibona 0-3, Zadar 0-3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC