• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španska legenda razmišlja o trenerskom poslu: "Možda, ko zna..."

Autor mondo.ba

Došlo je vrijeme da osvajač četiri zlatne medalje sa državnim timom razmišlja o "životu nakon igračke karijere"

 Pau Gasol trenerska karijera Izvor: MN PRESS

U tekućoj takmičarskoj sezoni legendarni španski košarkaš Pau Gasol, koji je u julu proslavio 39. rođendan, nastupaće za ekipu Portlanda, ali uporedo razmišlja i o tome šta dalje nakon završetka igračke karijere!

Samo dvadesetak dana nakon rođendana, Španac je dogovorio saradnju sa Trejlblejzersima, koji će biti njegov šesti klub u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Možda će vas zanimati

Međutim, uporedo sa pripremama za debi u dresu Portlanda, na koji još mora da čeka jer se oporavlja od loma kosti u stopalu zbog kojeg je propustio i Mundobasket u Kini, dvostruki NBA šampion i osvajač četiri zlatne medalje sa "crvenom furijom" razmišlja da se – prihvati trenerskog posla onda kad dođe vrijeme da stavi tačku na bogatu igračku karijeru.

"Još ne znam da li će do toga sigurno doći. Međutim, uživam u tome da prenosim znanje i savjetujem igrače", prenio je portal Eurohoops izjavu španskog veterana, koji je na ovu temu i dodao:

"Vidjećemo kad jednog dana okačim patike o klin. Istina je da nije isto kao igranje, ali je najbliže tome. Isto tako, nivo adrenalina kad ste blizu terena i prenošenje iskustava mladim igračima, koji rade ono što ste vi godinama na parketu, takođe je zanimljivo. O trenerskom poslu nisam prije razmišljao, ali sad to postoji kao mogućnost", naveo je Gasol.

Prošlo je više od sedam mjeseci kako je Gasol odigrao posljednji takmičarski meč u NBA ligi (poraz Mlvokija od San Antonija 114:121). Od tad traje oporavak starijeg od braće Gasol.

"Stanje se poboljšava. Radi se o dugotrajnom procesu i morate da budete strpljivi u ovom slučaju. Nastojim da budem pozitivan i optimističan. Pažljivo gledam ka naprijed i ne želim da gledam iza sebe. Nikakvi rokovi nisu postavljeni jer sve zavisi od toga kako se vaše stopalo ponaša. Tačan datum povratka na teren nije određen, ali stanje je bolje iz dana u dan", poručio je Gasol.

Gasol je karijeru počeo u Barseloni, odakle se 2001. godine otisnuo put SAD. Do 2008. godine bio je član Memfisa, nakon čega se preselio u tabor Los Anđeles Lejkersa.

Prije sadašnjeg kluba, Portlanda, igrao je još za Čikago, San Antonio i Milvoki.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC