• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su se Sale Đorđević i Saša Obradović pozdravili u Bolonji? Jesu!

Autor mondo.rs

Prevelike su to legende i previše je poštovanja među njima da bi moglo da bude suprotno, iako je publika kraj TV ekrana mogla da vidi samo kako Đorđević odlazi ka tunelu i u jednom trenutku podiže ruku prema Obradoviću. Evo novog snimka.

Rođeni su i odrasli u Beogradu, od 1987. do 1992. bili direktni rivali u "vječitim derbijima", potom kao saigrači osvojili olimpijsko srebro, svjetsko zlato, dva evropska zlata i jednu bronzu, rivalstvo nastavili kao treneri povremenim susretima u evro-kupovima, a prijateljstvo potvrđivali na obilježavanjima važnih datuma "zlatne generacije" kojoj su pripadali…

...sve dok se sinoć, poslije šuta Miloša Teodosića za pobjedu Virtusa nad Monakom u Evrokupu, nisu hladno razišli, bez pozdrava, kao da se ne poznaju.

Možda će vas zanimati

Scena gdje godinu i po dana stariji Đorđević odmah poslije sirene za kraj utakmice odlazi preko terena prema tunelu "Paladoce" i kratko podiže ruku u Obradovićevom pravcu mogla je da vidi i TV publika koja je gledala direktan prenos meča, kao i ona koja je odgledala "hajlajtse" izdvojene za YouTube kanal.

Ova scena izazvala je pažnju medija u Srbiji koji su dan kasnije u vestima konstatovali da pozdrava nije bilo.

To što je Obradović slovio i slovi za jednog od kandidata da nasledi Đorđevića na mjestu selektora reprezentacije Srbije, što je moglo da se pročita da je on favorit Miška Ražnatovića, koji je u isto vrijeme bio jedan od Đorđevićevih kritičara, samo je trebalo da ponudi širi kontekst navodnoj netrpeljivosti dvojice legendarnih košarkaša i uspješnih trenera, ali...

Virtus - Monako.
Izvor: YouTube


Đorđević i Obradović se jesu pozdravili sinoć u Bolonji i to tako što su prišli jedan drugom na centar igrališta dok je oko njih sve "pucalo" poslije Teovog poteza kola, razmijenili čestitke i kratko popričali, u šta je mogla da se uvjeri i publika u "Paladoci" (bar ona koja u to vrijeme nije skakala i proslavljala važnu pobjedu).

Ispostavilo se, međutim, da je sudijska trojka uvažila primjedbu Obradovićevog stručnog štaba da zapisnički sto nije na vrijeme zaustavio "štopericu", da je ostalo dovoljno vremena za "do or die" pokušaj za "kontra" pobjedu, pa je sat poslije kraće pauze vraćen i Monaku pružena prilika za šut preko cijelog igrališta.

Tek tada, Đorđević je krenuo prema tunelu koji se u kultnoj dvorani nalazio i nalazi "podno" centralne tribine i da je tom prilikom još jednom pozdravio Obradovića.

Sve to može se bolje vidjeti na snimku koji je na YouTube kanal podigao jedan od navijača Virtusa. Pogledajte...

Virtos - Monako ugao sa tribina.
Izvor: YouTube

Prevelike su to legende i previše je poštovanja među njima da bi sebi dozvolili da ne pruže ruku, čestitaju, požele jedan drugome sreću i uspjeha.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC