• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda završnica u Ljubljani: FMP uspeo da se vrati, ali ne dovoljno blizu

Autor mondo.rs

Ekipa Cedevita Olimpije upisala je petu pobedu u ovoj sezoni ABA lige. Moglo je da bude i drugačije, pošto su ''Panteri'' iz Železnika nekoliko puta u finišu prilazili veoma blizu.

 Cedevita Olimpija - FMP 93:89 ABA liga 8. kolo Izvor: MN PRESS

Pravi derbi odigrale su u Ljubljani ekipe Cedevita Olimpije i FMP-a. Iako je domaćin nekoliko puta uspeo da se rezultatski odlepi, to nije bilo dovoljno za ubedljivu pobedu (93:89).

Ekipa iz beogradskog predgrađa se nije predavala do poslednjih momenata susreta. Čak ni kada je delovalo da je sve izgubljeno, Panteri nisu gubili nadu. Tako su Ilija Đoković trojkom pod faulom ili Jeremić šutem za tri iz okreta, uspevali da ih vrate u meč.

Možda će vas zanimati

Svaku od prve tri deonice ovog meča dobio je domaćin, tim koji je nastao fuzijom Cedevite i Olimpije. Ipak, takav razvoj meča u prvih 30 minuta bio je dovoljan tek za 10 poena prednosti. Ekipa iz Železnika zaigrala je u poslednjem kvartalu na sve ili ništa i bila blizu potpunog egala.

Ipak, Miler-MekIntajer nije dozvolio iznenađenje. Njegova prisebnost, poeni u važnim minutima meča i skokovi kada je timu bilo najpotrebnije odlučili su pobednika.

Ova pobeda slovenačkog tima lansirala ih je na deobu liderske pozicije. Sada su na čelu tabele dva tima, podgorička budućnost i tim iz Ljubljane, dok je FMP pokvario dosadašnji učinak. Srpskom predstavniku je ovo drugi poraz u poslednja tri susreta, nakon što su perfektno otvorili sezonu.

Meč u dvorani Stožice obeležio je Miler-MekIntajer koji je ubacio 21 poen i uhvatio 7 skokova. Pratili su ga Rajan Boutrajt sa 15 poena, a zatim i Jaka Blažič koji je ubacio poen manje. Bivši košarkaši Crvene zvezde, Marko Simonović i Majk Cirbes, zaustavili su se na sedam odnosno šest poena.

Poraženi tim predvodio je mladi Đorđević. Sjajnu rolu u kojoj je ubacio 17 poena dopunio je sa pet skokova. Pomoć je imao u Jeremiću koji je postigao 11 poena na večerašnjem meču, od čega i jednu veoma važnu trojku u finišu. Aleksa Radanov je dodao 10 poena i 8 asistencija, a Ulubaj je sedam puta asistirao saigračima.

ABA liga, 8. kolo

subota:
Igokea - Budućnost 72:83
Cedevita Olimpija - FMP 93:89

nedelja:
Mega Bemaks - Primorska (12:00)
Mornar - Zadar (18:00)
Partizan - Crvena zvezda (20:00)

ponedeljak:
Cibona - Krka (18:00)

TABELA: Budućnost 6-1, Cedevita Olimpija 6-1, FMP 5-2, Crvena zvezda 4-2, Partizan 4-2, Primorska 4-2, Mornar 3-3, Krka 3-3, Cibona 1-5, Mega Bemaks 1-5, Igokea 1-6, Zadar 0-6

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC