• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić o nestvarnim brojkama Dončića: Lakše mu je u NBA, nego u Evroligi!

Autor mondo.rs

Košarkaš koji je sa Real Madridom u tinejdžerskim danima dominirao u Evroligi - sada je još bolji u NBA. Zašto je to tako?

Luka Dončić igra na nestvarnom nivou u NBA ligi, iako mu je tek 20 godina!

Postojale su priče da se mladi Slovenac neće snaći u najjačoj ligi sveta, ali godinu i koji mesec kasnije - može se reći da pripada redu najboljih igrača današnjice. Briljira u dresu Dalasa, ove sezone je upisao već šest tripl-dablova, a pohvale pljušte na sve strane...

Možda će vas zanimati

Ipak, ima i onih koji nisu toliko oduševljeni "brojkama" u NBA.

Jedan od njih je i iskusni Svetislav Pešić koji je čitavu karijeru "branio" košarku u Evropi od komentara da je "nivo ispod" one koja se igra u Americi. Smatra da su pravila koja se koriste u FIBA košarci mnogo teža za sve košarkaše, samim tim i za Dončića koji je još bolji od kada nosi dres Maveriksa.

"Dončić je jedan od najvećih talenata svetske košarke i mislim da se bolje oseća u NBA ligi nego u Evroligi", kazao je Pešić i potom je pokušao da objasni svoj stav.

"Tamo se igra 48 minuta, ovde 40. Tamo ima više prostora za igru... Ovde je linija za tri poena 6,75, a tamo je 7,21. Tamo se zonska odbrana skoro ne igra i postoji 'zabranjena odbrana'. Tamo ne smeš da budeš više od dve sekunde u zoni i zato je naša košarka ovde totalno drugačija. Sa potpuno drugačijim pravilima".

I nije samo do pravila, nego i do "pritiska" koji imaju igrači, treneri, klubovi...

Izvor: MN PRESS


"U NBA ligi timovi 'ne zapinju' do sredine sezone i Ol-star vikenda. U Evropi imate dva ligaška takmičenja plus reprezentacije, kupove... Skoro da se ne trenira, samo se igra! Postoje dani kada vam je trening neophodan, a nemate vremena za njega", kazao je trener Barselone.

Na kraju je zaključio da bi mogao i da napiše knjigu o razlikama dva takmičenja.

"U Evroligi vam stalno traže da pobeđujete.Ako izgubite dve utakmice zaredom - odmah ste u problemu da se kvalifikujete za dalje. Igrači se sve češće povređuju i moramo da vodimo računa o tome. Mogao bih knjigu da napišem o tome, ali ne znam da li bi je neko čitao. Kao da neki ljudi u Evropi ne razumeju kada pričam španski ili engleski, pa ću izgleda morati da počnem da pričam nemački ili jugoslovenski da biste me razumeli!, kazao je raspoloženi "Kari".

Šta vi mislite, da li je Dončić bolji zato što je u NBA lakše nego u NBA?

Ove sezone prosečno beleži 29,5 poena, 10,7 skokova i 9,3 asistencije po meču.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC