• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 3: Simons pogodio trojku, Dončić "vilenio", upoznali se Lenard i Džordž

Autor mondo.rs

Poslušajte huk sa tribina kada je Ben pogodio PRVU trojku u karijeri, a potom uživajte u igri momka iz Ljubljane koji je sam postigao više poena u prvoj četvrtini od vicešampiona. Derbi večeri odigran je u "Stejpls centru".

"Samo" 11 utakmica odigrano je prethodne noći u NBA ligi i malo je reći da je bilo zanimljivo širom SAD.

Duel Denver Nagetsa i Hjuston Roketsa za drugo mjesto na Zapadu obilježio je Nikola Jokić, što ne bi trebalo da baci u drugi plan tri događaja - prvu trojku Bena Simonsa u karijeri, novi tripl-dabl Luke Dončića uz 33 poena za poluvrijeme i prvi nastup Kavaja Lenarda i Pola Džordža za Los Anđeles Kliperse.

Krenimo redom.

Ben Simons propustio je kompletnu sezonu 2016/17 zbog teške povrede zadobijene prije debija u dresu Filadelfija Seventisiksersa, a kada se vratio… australijski bek nije baš iskazao pretjerano samopouzdanje u šut sa distance.

Zapravo, dogodilo se sve suprotno.

Njegova lijeva ruka bila je i ostala predmet podsmijeha navijača rivalskih timova, dok su treneri i igrači pokušavali da iskoriste očiglednu manu inače vanserijskog beka upotpunjenu gubitkom samopouzdanja u šut koji je nekada bio sasvim korektan.

Možda će vas zanimati

Simons, 23-godišnjak iz Melburna visok 208 centimetara, vremenom je i prestao da šutira sa distance. U prvoj sezoni pokušao je 11 puta, u drugoj svega šest, dok ove sezone sve do dolaska Njujork Niksa u grad nije probao nijednom.

Ali, u prvoj četvrtini ostao je na poziciji u uglu, dobio pas i podigao se na skok šut kao da mu je to "osnovna djelatnost" u ekipi trenera Breta Brauna.

Kada je lopta prošla kroz mrežicu, malo je reći da je publika u "Vels fargo centru" bila oduševljena.

Poslušajte…

Ben Simons postigao prvu trojku.
Izvor: YouTube


U međuvremenu, u Sjedinjene Države stigla je još jedna tripl-dabl mašina, ali mašina koja ne preza od šuta sa distance.

Naprotiv!

Luka Dončić nastavio je da pomjera granice mogućeg za evropske igrače i poslije 42 poena, 11 skokova i 12 asistencija u obruču San Antonio Sparsa (117:110), Slovenac srpskog porijekla ostvario je tripl-dabl i na narednoj utakmici i to za samo 25 minuta igre!?

Nakon što je u prvoj četvrtini sam ubacio više od Golden Stejt Voriorsa, 201 centimetar visoki bek iz Ljubljane nastavio je da melje do poluvremena kada je već imao 33 poena. U neprijatno ubjedljivoj pobjedi Dalas Meveriksa nad vicešampionima od 142:94, treći pik sa prošlogodišnjeg drafta potpisao se sa 35 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Dončić ove sezone bilježi prosječno 29,9 poena, 10,6 skokova i 9,4 asistencija, uz indeks korisnosti 32,4 u čemu je drugi u ligi trenutno.

Ovakve prosjeke nije imala većina MVP igrača u prethodnih 20 godina.

Uživajte u igri nekadašnjeg asa Real Madrida.

Luka Dončić tripl-dabl protiv Golden Stejta.
Izvor: YouTube

Dvije velike NBA zvijezde, Kavaj Lenard i Pol Džordž, dogovorile su se ljetos tokom krstarenja Pacifikom da bi najbolje bilo da se udruže u Los Anđeles Klipersima i odgovore adekvatno na izazov koji je konkurenciji postavio Lebron Džejms okupljajući snage u Lejkersima.

Navijači ovog tima čekali su 14 utakmica da ih vide zajedno na djelu, jer je Džordž u sezonu ušao sa povredom ramena, a potom je i Lenard ispao iz ritma na tri utakmice zbog problema sa koljenom.

Kada su u "Stejpls centar" došli ponovo opasni Boston Seltiksi, koji su se razlazom sa Kajrijem Irvingom i angažovanjem Kembe Vokera vratili na pravi put, sve je bilo spremno za spektakl.

Spektakl je i viđen, a okončan je tek poslije produžetka u kom je Patrik Beverli postigao presudnu trojku na jednoj, a Lenard izblokirao Vokera pri šutu za tri poena na drugoj strani i otišao prema klupi kao da se radilo o akciji na treningu u predsezoni - 107:104.

Lenard je postigao 17 poena, uz šest skokova, tri asistencije, dvije blokade, tri ukradene i pet izgubljenih lopti, ali i Top 10 kucanje preko Daniejla Tajsa.

Pogledajte…

Kavaj Lenard kuca preko Danijela Tajsa.
Izvor: YouTube

Džordž je ubacio 25 poena, uz pet skokova, osam asistencija i pet izgubljenih lopti, ali je prvi strijelac ekipe trenera Doka Riversa ponovo bio nevjerovatni Lu Vilijams, godinama najbolji "šesti igrač" lige.

Veteran je postigao 27 poena, ali je i on imao veliki broj grešaka - sedam.

S druge strane ekipa mladog trenera Breda Stivensa imala je nekoliko prilika za "brejk" u El-Eju, ali ih nije iskoristila uprkos odličnoj igri Džejsona Tejtuma (30 poena, 6 skokova, 3 asistencije 2 blokade).

Markus Smart igrao je odličnu odbranu nad Lenardom i uspio da postigne 15 poena, dok je Voker pored Beverlija izborio 13 poena, devet skokova, dvije asistencije i šest izgubljenih lopti.

Bred Vonamejker postigao je 14 sa klupe, uz pet skokova.

Pogledajte "hajlajtse".

Klipers - Seltiks.
Izvor: YouTube

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC