• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Savanović: Ja sam poluseljak, radim na njivi, nisam kao ovi šminkeri

Autor mondo.rs

Nekadašnji košarkaški reprezentativac na Sajmu sporta pričao o skijanju, poljoprivredi. Ti poljoprivrednici iz kafića, sa plastičnom kašičicom u ustima i espreso kafom ispred sebe, ja nisam iz te priče... Ja sam na traktoru, na njivi".

 Dusko-Savanovic-intervju Izvor: MN PRESS

Ako bi učešće Srbije na Svetskom prvenstvu za košarkaše 2010. sumirali u dva poteza, prvi od njih bi svakako bio trojka Miloša Teodosića protiv Španije, dok bi drugi predstavljao roling Duška Savanovića kojim je kao na ringišpilu provozao Horhea Garbahosu.

Na beogradskom Sajmu sporta, u otvorenom TV studiju Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla", sa Savanovićem se razgovaralo najmanje o košarci. Iako je sveže penzionisan Savanović je po ko zna koji put pokazao koliko je svestran kroz priču o skijanju, poljoprivredi i automobilima "buba".

Možda će vas zanimati

Popularni "Savan" sad obavlja funkciju u Skijaškom savezu Srbije, i kaže da ljubav prema tom sportu već duže traje, i da tokom karijere nijeo mogao da provodi previše vremena na snegu.

"Mi penzioneri moramo da nađemo naći neki vid zabave posle karijere. Volimo zimske sportove porodično, pogotovo skijanje. Ja nisam imao vremena da provodim vreme na snegu jer je baš u tom periodu u toku košarkaška sezona. Posle završetka košarkaške priče, ukazala se prilika preko mog prijatelja, predsednika Skijaškog saveza da se priključim timu i pomognem, što sam oberučke prihvatio".

Njegove obaveze u Savezu uglavnom su prema najmlađima.

"Ja sam član Izvršnog odbora Skijaškog saveza Srbije. Kao članovima Izvršnog odbora nama je cilj da poboljšamo uslove za decu, i da taj sport predstavimo u najboljem svetlu. Skijanje nije toliko popularan sport, pa je cilj da ga približimo deci iz udaljenijih krajeva kao i ljudima koji nisu u mogućnosti da skijaju".

Izvor: MONDO

Pored skijanja, jedan od hobija mu je voćarstvo, koje shvata prilično ozbiljno i sa po malo kritičkim stavom gleda na ljude koji to čine "šminkerski".

"Danas je veoma popularno, pogotovo za sportiste koji su u penziji da su svi neki voćari. Ja nisam voćar, već poljoprivrednik, nazivam sebe poluseljakom. Ti poljoprivrednici iz kafića, sa plastičnom kašičicom u ustima i espreso kafom ispred sebe, ja nisam iz te priče. Provodim dosta vremena na traktoru, njivi, u voćnjaku. Ne smatram da sam nešto fenomenalan po tom pitanju, ali sam posvećen. Recept koji sam imao iz košarke prenosim u taj posao. Koliko god uložiš mora da ti se isplati, ne uvek u finansijskom smislu, već po rezultatima. Ja sam jedan od aktivnih seljaka, ne jedan od ovih pasivnih gradskih".

Pored Savanovića, i Nenad Krstić se oprobao u akciji sa voćem, mada se on prihvatio malo drugačije delatnosti.

"Krle ima destileriju, fabriku za proizvodnju pića. Sirovinu uzima od seljaka kao što sam ja", uz smeh je prokomentarisao bivši reprezentativac.

Još jedno u nizu neobičnih interesovanja Savanovića jeste i ljubav prema popularnim "bubama", automobilima koji su po njemu "savršenstvo inženjeringa".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Daaa, svi osvedočeni sportisti postali proizvođači rakije. Deco, ne pušite, alkohol je zdraviji

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC