• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo tri meč lopte: Novak i Viktor izgubili triler - Srbija bez polufinala!

Autor mondo.rs

Srpski tandem Đoković - Troicki nije iskoristio tri meč lopte u odlučujućem trećem meču četvrtfinala protiv Rusije, nakon čega su eliminisani sa finalnog turnira Dejvis kupa

Teniseri Srbije imaju za čim da žale. Bili su na korak od plasmana u polufinale Dejvis kupa u Madridu, ali su tamo na kraju otišli Rusi.

Novak Đoković i Viktor Troicki nisu iskoristili tri meč lopte u odlučujućem dubl meču, a Karen Hačanov i Andrej Rubljev jesu prvu, zbog čega je Rusija prošla među četiri najbolja tima - 6:4, 4:6, 7:6 (10:8).



Rusija je posle dramatičnog trećeg meča trijumfovala ukupnim rezultatom 2:1.

U singlu je Rubljev pobedio Filipa Krajinovića (6:1, 6:2), a Hačanov je izgubio od Novaka Đokovića - 3:6, 3:6.

Reprezentacija Rusije će se u polufinalu boriti sa selekcijom Kanada, koja je dan ranije pobedila Australiju rezultatom 2:1.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima, kasnije popodne, igraju Velika Britanija i Nemačka, odnosno Argentina - Španija.

Srbija nije uspela da ponovi uspeh iz 2010. kada je jedini put u istoriji osvojena "salatara", i to u istom sastavu koji je nastupao u Madridu, dok Janko Tipsarević bez pehara, kome se nadao, završava profesionalnu karijeru.

TOK MEČA

PRVI SET:

Novak Đoković i Viktor Troicki izgubili su prvi set ključnog duela za plasman u polufinale Dejvis kupa.

Karen Hačanov i Andrej Rubljev dobili su rezultatom 6:4 posle 33 minuta igre.

Ruski dubl je napravio preokret, nakon što je srpski tandem prvi stigao do brejka.

Đoković i Troicki su u četvrtom gemu iskoristili treću brejk loptu i poveli rezultatom (3:1), ali su potom Hačanov i Rubljev dobili četiri gema u nizu (5:3). Srpski igrači uspeli su da produže prvi set, pošto su prekinuli seriju rivala, ali ne i da naprave nešto više.

DRUGI SET

Novak i Viktor uspeli su da konsoliduju redove nakon izgubljenog prvog seta, uzvrate istom merom i stignu do izjednačenja.

Srpski dubl rešio je drugi set u svoju korist rezultatom 6:4, i sada će odluka o polufinalisti pasti u trećem setu.


"Slomili" su rivale u četvrtom gemu, gde je bio sporan jedan poen (30:40) nakon što je linijski sudija uzviknuo aut, treptaj pre nego je Đoković neuspešno vratio loptu koja se zaustavila sa njihove strane mreže. Glavni sudija meča dodelio je poen Rusima, iako su Srbi pokušali da dokažu da je uzvik linijskog uticao na igru. Ipak, nakon toga Rubljev je napravio dvostruku servis grešku, nakon čega je Srbija povela.

Novak i Viktor su potom i potvrdili brejk, "pobegli" na pristojnih 4:1, ali se ispostavilo da to nije bila dovoljno za raspoloženi ruski tandem. Stigli su do izjednačenja, ali za razliku od prvog seta, nisu napravili preokret. Viktor i Novak, uprkos bolu u ruci, uspeli su da dobiju gem na svoj servis (5:4), a onda i naredni , iskoristivši treću set loptu.

TREĆI SET

U odlučujućem trećem setu igralo se bez brejka do taj-brejka, kada je Srbija bila ta koja je uspela prva da napravi iskorak. Troicki i Đoković imali su čak tri meč lopte, ali ih nisu iskoristili (6:5, 7:6, 8:7), a Rusi su prvu šansu pretvorili u konačnu pobedu (10:8).

 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC