• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov razmatra sve, pa i njega - "srpski" Amerikanac iz NBA u "orlovima"

Autor mondo.rs

"Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir", kazao je Kokoškov i zagolicao maštu navijača Srbije da bi još jedan NBA igrač mogao da obuče dres "orlova".

Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, ozbiljno je prionuo na posao!

Pomoćnik u stručnom štrabu Kingsa, i prvi Evropljanin koji je samostalno vodio NBA ekipu, najavio je da će prvi njegov objavljeni spisak biti poprilično dugačak, čime je potvrdio da će kod njega svi imati šansu da se pokažu da zaslužuju da obuku dres "orlova".

Možda će vas zanimati

"Taj prvi spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog", kazao je Kokoškov u izjavi za RTS i dva puta ponovio da je važno da nikoga ne zaboravi.

Očekivano, za februar neće moći da računa na igrače iz Evrolige i NBA, ali je njegov plan da do juna, kada se igra kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ima širu sliku o tome na koje igrače može da računa za događaj godine.

U intervjuu za magazin "Koš" otkrio je i jednu zanimljivost.

Na pitanje novinara da li bi opcija mogao da bude i Frank Kaminski, košarkaš srpskih korijena koji je rođen u Americi, a sada nastupa za Finiks, Kokoškov je dao pozitivan odgovor...


"Baš sam ga spominjao jednoj vašoj koleginici iz medija Kingsa malopre, i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima dijelom i srpske korijene, pretpostavljam sa majčine strane. Ne znam tačno detalje, baš ću to da podijelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir", naveo je selektor Srbije.

"Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, vidjećemo, on je "streč petica", ima dobru sezonu, a Finiks Sansi igraju dobro…", dodao je Igor Kokoškov i time zagolicao maštu navijača Srbije.

Frenk Kaminski 2017/18.
Izvor: YouTube


Kaminski je sjajno igrao na koledžu (Viskonsin) i bio biran kao deveti pik od strane Šarlota, ali se i dalje čeka da ispuni pun potencijal. Možda mu je bolje "sjela" uloga u Finiksu za koji ove sezone prosečno bilježi 10,9 poena, 5,6 skokova i 2 asistencije po meču.

Njegova majka Meri je nekada igrala odbojku, a i ona je odrasla u SAD iako vuče porijeklo iz Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC