• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: FMP zaslužio pobedu protiv velikih, doći će i to!

Autor mondo.rs

"Igračima je sada teško u svlačionici", izjavio trener tima iz Železnika u "Pioniru" i otkrio šta je rekao ekipi. Nije hteo da govori o "A" reprezentaciji i Kokoškovu.

 Vladimir Jovanović: FMP zaslužio pobedu protiv velikih, doći će i to! Izvor: MN PRESS

"Čestitam Zvezdi na pobedi, ali pre svega svojim momcima na igri, na trudu, na tome što se nisu predavali, što se nisu uplašili...", rekao je trenera FMP-a Vladimir Jovanović posle dramatičnog meča protiv crveno-belih i poraza u produžetku.

Ekipa mladog trenera "pantera" veoma je namučila favorita u hali "Aleksandar Nikolić", vodila 10 razlike u poslednjoj četvrtini, pa pala u poslednjem minutu produžetka.

Možda će vas zanimati

Kao i ranije tokom sezone, FMP je pokazao da je ove sezone "tvrd" rival svima, na zadovoljstvo Jovanovića, koji je posebno pohvalio podatak da je njegov tim imao 24 timske asistencije na 34 pogotka iz igre.


"To je fenomenalno. Znali smo gde možemo da imamo neke prednosti, to smo pokušali da koristimo, u većem delu smo uspevali, a taj broj asistencija bi bio i veći da smo pogodili neke otvorene šuteve. Bitno je da znamo gde možemo. Gde ne možemo, tu ne napadamo. I ako smo to radili, bilo je loše", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, plan FMP-a bio je da uđe u šansu da pobedi i u tome je uspeo.

"Nije to lako protiv evroligaša, na njegovom terenu... Odlučili su na kraju neki detalji, ali i mi smo zaslužili da pobedimo i zaista mi je krivo zbog njih, jer su se borili i verovali i znam da im je teško sad u svlačionici. Probaćemo da nastavimo da igramo dobro, bez obzira na rezultat. Rekao sam im da budu ponosni na ono što su uradili i nadam se da ćemo tako nastaviti. Zvezdi želim svu sreću u nastavku".

Jovanović je rekao da dobri i ravnopravni nastupi protiv Zvezde, Partizana i Cedevite Olimpije neće značiti ništa ako njegov tim ne zadrži isti pristup i u protiv rivala iz srednjeg i donjeg dela tabele.

"Jako su nam važni pristup i utakmice koje dolaze posle tih mečeva. Nadam se da ćemo da igramo dobro, samo mi je to važno - da igramo dobro i da napreduju ovi igrači. Doći će i neka pobeda sigurno protiv velikih, jer su to zaslužili, mogla je i večeras. Protiv Cedevite je odlučio jedan skok, sad jedan skok... To je neki individualni kvalitet, sa kojim moramo da se nosimo".

Upitan da li će postati pomoćnik selektoru Igoru Kokoškovu na klupi "A" reprezentacije Srbije, Jovanović je dao kratak odgovor:

"Ne mogu ništa da pričam o tome jer je ovo konferencija posvećena utakmici Zvezde i FMP-a, jedini moj komentar za to je da je čast i za svaki klub i trenera da bude deo bilo koje reprezentativne selekcije".

Takođe, on je pohvalio i sva tri plejmejkera, kao i Marko Pecarskog, za koga je bio posebno upitan.

"Pecarski je došao kasnije, trebalo mu je vreme da uhvati neke zahteve i nove obaveze, što je normalno za mladog igrača. Talentovan je jako, dobro trenira i dobro se ponaša, očekujem da do kraja sezone bude sve bolji i bolji. Naravno, imaće uspona i padova, kao i ceo tim, ali očekujem da na kraju sezone bude bolji igrač nego u ovom trenutku i da bude bolji nego kad je došao kod nas. Mislim da je to cilj i nama i njemu".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC