• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Da su svi kao D. Braun, ne bi bilo ovako! Niko nije glup, ali...

Autor mondo.rs

"Kad se neko napije vode, onda više nije žedan. Nešto je ipak je izvan ljudskih moći", izjavio je Zvezdin trener posle pobede protiv FMP-a.

 Zvezda pobijedila FMP Dragan Šakota: Da su svi kao D. Braun, ne bi bilo ovako! Niko nije glup, ali Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda morala je dobro da natopi dres da bi pobedila FMP u nedelju u "Pioniru".

Ekipa Dragana Šakote tokom tri četvrtine je samo momente uspevala da kontroliše meč, a vođstvo "pantera" od deset poena razlike u poslednjoj četvrtini upalilo je alarme crveno-belih.

Možda će vas zanimati

Zvezda je tada reagovala, vratila se iz minusa na čelu sa Lorencom Braunom i Dejanom Davidovcem i odvela meč u produžetak, u kojem je našla način da obuzda borbenog gosta.

Posle utakmice, trener crveno-belih pohvalio je pristup iskusnog krilnog centra Derika Brauna, koji je bio veoma motivisan i završio je meč sa pet ličnih grešaka.

"Derik Braun je pokazao veliku želju, veću nego ostali i to se nažalost ispoljilo na najgori mogući način. Sećam se kad sam bio mlad trener, da su govorili da kad jedan tuče, onda on prvi izađe sa pet faulova. Da smo danas svi igrali kao on, ne bi ova utakmica izgledala ovako", rekao je Šakota na konferenciji za novinare.

Komentarišući tok meča, on je pohvalio nastup i kvalitet FMP-a, a za svoj tim je rekao da je nedostajala energija.

"Kad igraš Evroligu imaš tri dana za pripremu, a za ABA ligu imaš dva dana. Fali tu svežine, ali imamo sad i razloga da iskoristimo tu utakmicu da se kritikujemo. Najvažnije je bilo da dobijemo. Nisam očekivao ovakav meč, da jurimo rezultat, mislio sam da ćemo to malo svesnije odigrati u drugom poluvremenu".



Šakota je objasnio da je "sve kasnilo" u igri i da se na kraju meča isplatio rizik sa "preuzimanjem" u odbrani.

"Ta odbrana je riskantna zbog visokih igrača, izgubili smo nekoliko skokova jer smo rotirali. Na kraju se rizik isplatio, ali posledice su velika minutaža nekih igrača i njihovim oporavkom ćemo se baviti narednih dana".

Lorenco Braun igrao je 30 i po minuta, Dejan Davidovac i Bili Beron više od 29, Čarls Dženkins skoro 27, Džejms Gist 25...

"Svesno sam se danas odrekao visokih igrača, a Filip je bio jedina izmena na poziciji plejmejkera. Bili smo u baš limitiranoj rotaciji. Teoretski imamo veliki broj igrača, a danas se pokazalo nešto drugo. Koliko god ljudi žele ili ne žele da shvate, svuda je problem dizanje ekipa posle teških utakmica i putovanja. Ne moramo da pominjemo ostale ekipe, ali tu već dolazimo u domen toga da li je nešto humano ili nije".

Šakota je objasnio da nije lako "vratiti" igrače u utakmice ABA lige posle velikih mečeva u Evroligi.

"Nije to samo da igraš utakmicu kao u NBA, da se tamo šetaš... Pred prošlu utakmicu Evrolige sam kontrolisao entuzijazam, a objašnjavali smo i pričali da je ovde, u ABA ligi potrebno... Znate, niko nije glup, ali kada izađemo na teren onda bude drugačije. Ne radi se tu o nesportskom životu, niti o bilo čemu, momci su OK, dobro treniraju, ali to je izvan ljudskih moći".

Zvezdin trener rekao je da i dalje na svakoj utakmici doživi nešto novo.

"Mnogo sam iskusniji od njih svih, ali nemam iskustva sa ovom ekipom. Pokušavam da saznam koliko su čvrsti karakteri, na koga uvek možeš da se pouzdaš, ko šta može u određenim situacijama... Tu je uvek nešto novo i to je trenerski posao, pogotovo za nekoga ko ovako 'upada' i pokušava da pomogne. Nije to ni toliko loše, mi smo ipak u nekoj seriji, muče nas problemi, drugi put nam se povređuje plejmejker u toku utakmice i samo to ne bih želeo, da imamo preteranu minutažu na određenim pozicijama, a i to se dešava".

Filip Čović nastupio je samo u prvom delu meča, a drugi deo i produžetak odgledao je sa kraja klupe.

"Čović je dobio udarac u butinu i ima otok, ne može da savije nogu. Za Lazića se nadam da će trenirati od sledećeg dana. Pokušavamo da povrede budu deo stvarnosti. Povreda je uvek šansa nekom drugom da se pokaže. Danas je to iskoristio Davidovac, donekle i Dobrić. Nešto smo od toga izvukli".

U kakvoj su formi Nemanja Nenadić i Nikola Jovanović, koji se večeras nisu "skinuli"?

"Manje ih znam, vidim nešto na treningu, a nema ni mnogo treninga. Vidim od njih lepu energiju, sve je to OK i treba da vidimo šta ćemo sa njima. Konkurencija na njihovim pozicijama je malo jača i uvek mi je bilo malo žao kada mladi igrači nemaju pravu šansu, a jedan sam od trenera koji dao mnogo šansi mladim igračima. Naigraće se oni košarke, dobri su, nego mi treba da ovde malo vidimo šta ćemo".

Upitan za tri lica svog tima, u Ljubljani, Milanu i večeras u "Pioniru", Šakota je rekao:

"Kad se neko napije vode, onda više nije žedan. Ili u punu čašu ne možeš da sipaš. Oni su ljudi, izvuku iz sebe maksimum, sledeća dva-tri dana nije tako. To su ljudske stvari. Biće poraza, koje trener ne želi, ali kada dođu gledaću ih drugačije nego što ih vi gledate. Biće to i tada za mene normalno, a kritika će ostati u svlačionici".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC