• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP namučio Zvezdu, Davidovac odlučio u produžetku!

Autor mondo.rs

Dramatičan meč u hali "Aleksandar Nikolić" i pobjeda crveno-bijelih poslije dodatnih pet minuta utakmice.

 Zvezda - FMP 95:89 ABA liga, poslije produžetka Izvor: MN PRESS

Tačno 10 godina prošlo je od posljednje pobjede FMP-a protiv Zvezde u ABA ligi i ove nedjeljne večeri "panteri" su imali veliku šansu da prekinu taj loš niz.

Pribili su favorita uz zid, vodili deset poena prednosti u četvrtoj četvrtini, ali je Dejan Davidovac u produžetku ipak našao put crveno-bijelima ka trijumfu:

Zvezda - FMP 95:89 (21:23, 17:18, 17:19, 22:17, 18:12)

Možda će vas zanimati

Publika u "Pioniru" večeras je vidjela izuzetno uzbudljivu utakmicu dva tima čiji su mečevi prethodnih godina uglavnom završavani manje ili više mirnim pobjedama crveno-bijelih. Više od deset puta smjenjivala su se dva tima u vođstvu, "panteri" su dobili prve tri četvrtine i gradili vođstvo do rezultata 67:57 u 33. minutu, koji je upalio alarm među domaćima.


Dragan Šakota pozvao je tajm-aut, a Lorenco Braun (25 poena, sedam skokova, pet ukradenih lopti) vukao je napade koji su postepeno topili prednost gosta.

Međutim, iako su domaći dva minuta prije kraja preokrenuli (72:71, pa 77:74), odlični turski internacionalac Okben Ulubaj (19 poena) vraćao je goste nekoliko puta u život.

Najatraktivnije je to uradio u posljednjem minutu, kada je preko Džejmsa GIsta postigao trojku za produžetak, na koju Lorenco Braun nije uspio da odgovori na drugoj strani. Pogledajte taj hitac za rezultat 77:77, sa kojim su ekipe ušle u dodatni period.

I u posljednjem periodu FMP je pokazao zube. Pogocima Ilije Đokovića i Stefana Đorđevića poveo je 81:77, a ekspresno je reagovao i na važnu trojku Dejana Davidovca u pretposljednjem minutu, za 82:81.

Đoković je i tada preuzeo loptu i odgovornost i takođe ubacio trojku preko Gista i to o tablu, za 82:84!

Na sreću Zvezdinih navijača, sve razigraniji Džejms Gist i konstantno smireni Davidovac vratili su tada Šakotin tim u prednost i ona nije bila ozbiljno ugrožena u penal završnici.

Ulubaj je i tada pogodio trojku, da zaokruži svoj najbolji nastup od selidbe u Srbiju prije nekoliko mjeseci, ali ona ipak nije dovela u pitanje šestu "jadransku" pobjedu branioca titule, koji se ovim trijumfom izjednačio sa veoma dobrom i čvrstom ekipom Vladimira Jovanovića.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC