• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar pobedio u Novom mestu, Krka za poluvreme ubacila samo 25 poena

Autor mondo.rs

Ekipa Krke je u Novom mestu dočekala Mornar, a crnogorski tim je bio uspešniji od svojih domaćina.

 Mornar-pobedio-u-Novom-mestu-Krka-neefikasna-67-76-ABA-liga-10.-kolo-Arenasport-stream Izvor: MN PRESS

Na zatvaranju subotnjeg programa u ABA ligi, ekipe Krke i Mornara su se sastale u Novom mestu. Po običaju, utakmica u hali ''Leon Štukelj'' nije bila preterano efikasna.

Krka je u prve dve četvrtine bila neefikasna, a to se odrazilo i na konačan rezultat susreta. Barani su pobedom (76:67) stigli do skora 5:5 i sada imaju bolju poziciju od večerašnjeg rivala.

Možda će vas zanimati

Susret u Novom mestu neće biti upamćen po mnogo čemu. Košarkaši Krke su u prvih 10 minuta postigli samo 15 poena i već tokom tog dela susreta su bili na dvocifrenom zaostatku.


Prednost, koja je na kraju prve četvrtine iznosila 7 poena, rasla je u drugom delu. Išlo se i sve do 15 poena prednosti za Barane, što je bio i rezultat kojim se otišlo na poluvreme.

Treća četvrtina je bila najbolja koju je domaćin odigrao večeras, ali 20 ubačenih poena u tom periodu su bili premali za komplikacije. Mornar je smirenom igrom u završnoj fazi susreta uspeo da slavi protiv slovenačke ekipe.

Maksimalna prednost, koja je na početku četvrtog perioda iznosila 19 poena, ublažena je u finišu susreta. Tada je Krka razliku spustila na prihvatljivih devet poena, ali je za njih preokret ipak bio prevelik zalogaj.

Jedina dvojica igrača sa dvocifrenim učinkom u domaćem timu bili su Kouzi sa 12 i Lapornik sa 11 poena. Kouzi je dodao i sedam asistencija, a dobre partije su imala i dvojica Srba. Petar Rakićević je susret završio sa 8 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je Jošilo imao 7 poena i 6 skokova.

Glavna mesta na pozornici zauzela su dvojica košarkaša Mornara. Za skoro 36 minuta na parketu Pulen je upisao 21 poen, 4 skoka i 4 asistencije. Pratio ga Milko Bjelica koji je na 20 postignutih poena dodao 6 skokova. Dvocifren učinak ostvarili su Luković sa 12 i Šehović sa 10 poena.

Izveštaj sa meča Budućnost - Cedevita Olimpija, kao i tabelu ABA lige pogledajte na linku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC