• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota pred "bratski" duel u Areni: Dovoljno je vidjeti roster Olimpijakosa

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli u petak dočekuju Vasilisa Spanulisa i ekipu.

 Crvena-zvezda-Olimpijakos-TV-prenos-live-stram-uzivo-Sport-klub-rezultati Izvor: MN PRESS

"Dupli" program Evrolige i ove nedjelje ne ostavlja Crvenoj zvezdi prostor za odmor i za sabiranje utisaka.

Manje od 24 časa nakon duela protiv CSKA u Moskvi, u kojem je ekipa Dragana Šakote pokazala svoje dobro i loše lice, crveno-bijeli razmišljaju o petku i utakmici protiv Olimpijakosa u Štark areni (19 časova).

Možda će vas zanimati

Oni će u četvrtak doputovati iz Moskve, upoznati se sa novim saigračem Markom Jagodić Kuridžom, a onda preći na brzu pripremu za meč protiv Pirejaca, koji su u srijedu u ludoj završnici savladali Himki.


Kapiten grčkog tima Vasilis Spanulis dao je važnu trojku za produžetak, čuveni krilni centar Jorgos Printezis odigrao je meč sezone, a odlični srpski internacionalac Nikola Milutinov bio je uobičajeno dobar protiv Rusa, pa su atinski crveno-bijeli sa njima na čelu ostvarili skor 6-8.

Šakota je prethodnih godina živio i radio u Grčkoj, gdje je sa AEK-om bio rival ekipe koju dobro poznaje i sa kojom će se sresti u petak na Novom Beogradu.

"Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari, igraju samo Evroligu, dovoljno je pogledati roster, očigledno nisu ispunili očekivanja, ali gledajući potencijal, imaju sve što treba, mogu da dobiju svakoga što su i pokazali u nekoliko navrata. Sa druge strane, imamo dvije utakmice u dva dana, i to je problem koji ne može da se previdi. Naš cilj je da odigramo bolje i pametnije i napredujemo kao tim, to je naš glavni cilj", rekao je šef struke crveno-bijelih.

Dok su navijači dva kluba u bratskim odnosima, Crvena zvezda i Olimpijakos izgradili su prethodnih godina evroligaško rivalstvo koje je donelo nekoliko zaista uzbudljivih utakmica. Ognjen Dobrić, bek srpskog šampiona, bio je često akter tih duela.

Uostalom, beogradski i atinski crveno-bijeli igrali su prijateljske utakmice i prije početka tekuće sezone.

"Olimpijakos dobro poznajemo, znamo i odakle prijeti najveća opasnost, osovinu predstavljaju iskusni grčki igrači, Spanulis, Printezis, Papanikolau, tu je sada i Koniaris, uz našeg reprezentativca Milutinova koji je među najboljim centrima Evrope, a ove godine dobro igra i Brendon Pol. Igrali smo sa njima dvije prijateljske utakmice pred početak sezone, ali sada izgledaju drugačije, promijenili su trenera i nakon velikog preokreta protiv Himkija, sigurno u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Međutim, vjerujem da možemo da odigramo dobro, na prvom mestu čvrstu odbranu i uz podršku sa tribina verujem da možemo do šeste pobjede", dodao je Dobrić, koji će (kao i cijeli tim) za pobjedu morati da odigra mnogo bolje nego u prošlom nastupu u Štark areni, protiv Baskonije.

Crveno-bijeli su u toj utakmici ostali bez povrijeđenog plejmejkera Lorenca Brauna, koji je preskočio mečeve protiv Zadra u nedjelju i CSKA u srijedu, pa ostaje da se vidi da li će biti u stanju da uđe u "roster" za petak.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC