• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se podigla, pa oduvala Olimpijakos: Braun rešetao do 34!

Velika pobeda Crvene zvezde nad "bratskim" Olimpijakosom i to nakon uzbudljivog preokreta u "Štark areni". Lorenco Braun je plesao na parketu, a važan je bio i "rafal" Bilija Berona.

 Crvena-zvezda-Olimpijakos-uzivo-TV-prenos-live-stream-Sport-klub-rezultat-2019 Izvor: MN PRESS

Najbolje poluvreme Zvezde ove sezone i VELIKA pobeda u Evroligi!

Crveno-beli su ove večeri u "Štark areni" loše počeli utakmicu protiv "bratskog" Olimpijakosa, gubili su 12 razlike na poluvremenu, ali su se u nastavku meča pojavili mnogo borbeniji i motivisani i zabeležili su šesti trijumf u Evroligi - 88:81 (16:21, 20:27, 25:13, 27:20).

Možda će vas zanimati

Apsolutni heroj meča bio je Lorenco Braun koji je odigrao svoj najbolji meč u crveno-belom dresu beležeći 34 poena (11/18 za dva, 2/4 za tri), zbog čega mu je publika skandirala i "MVP".

"Zo" je vukao konce i u prvom poluvremenu kada je šut za tri poena (7/14) bio segment u igri Zvezde koji ih je održavao u igri, dok ih nije služio šut za dva poena (tek pet pogodaka), a svakako najproblematičnija bila je odbrana, pre svega "meka" u reketu, dok je i Olimpijakos pogađao spolja uzdajući se u odličnog Brendona Pola (21 poen).

Međutim, energija s tribina i ofanzivni skokovi polako su vraćali Zvezdu na sve manju jednocifrenu razliku, da bi "Arena" eksplodirala na trojku Simanića za izjednačenje (58:58).

Tada je "motore upalio" i fenomenalni Bili Beron (17 poena) vezavši tri trojke u nizu krajem treće i početkom poslednje deonice, na to se nastavio neverovatni Lorenco Braun za koga niko u Olimpijakosu nije imao rešenje, dok vredi istaći i Branka Lazića (8 poena).

Kapiten crveno-belih pogodio je važan "step-bek" kada se Olimpijakos počeo dizati, odnosno završio je jednu kontru poenima i nije dozvolio da dođe do grča kod njegovih saigrača.

Osim pomenutih igrača vredi spomenuti i Ognjena Dobrića (6 poena), koji je pogodio dve jako bitne trojke u drugoj deonici, odnosno Džejmsa Gista koji je veliki doprinos dao u odbrani, ali je na kraju imao i atraktivno zakucavanje kojim je sve rešeno (8 poena, 7 skokova).

Kod crveno-belih u strelce su se upisali još i Dejan Davidovac (4), Čarls Dženkins (3) i Majkl Odžo (2), dok su bez poena bili Ognjen Kuzmić, Filip Čović i Muhamed Faje.

Što se tiče Olimpijakosa kod njih su pored pomenutog Brendona Pola "iskočili" još i Nikola Milutinov sa 15 poena i 11 skokova, dok je Jorgos Pritnezis ubacio 14 uz osam skokova. Vasilis Spanulis je jurio rekord Evrolige, ali će to morati na nekom drugom meču pošto je ubacio četiri poena.

Zvezda sada ima šest pobeda i devet poraza, kao i Olimpijakos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC