• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Morali smo da žurimo sa pojačanjima, sada odlučujemo ko odlazi

Zvezda se sprema za Zenit, Štimac putuje u Rusiju, ali trener nije mogao da potvrdi ko će napustiti klub

 Trener KK Crvena zvezda Dragan Šakota o pojačanjima - Žurili smo sa pojačanja, sada odluka ko odlazi Izvor: MN PRESS

Vladimir Štimac se i zvanično vratio u Crvenu zvezdu, Kevin Panter je došao, a putem Evrolige smo saznali da će Mohamed Faje i Derik Braun napustiti redove šampiona Srbije. Trener crveno-bijelih Dragan Šakota nije potvrdio vijesti o odlasku, rekavši da je tim bio primoran da brzo reaguje.

"Nas su prinudili prelazni rokovi da dovedemo igrače. Znate da je prelazni rok u Evroligi završen danas u 18 sati, a prije neki dan je istekao i u ABA ligi, tako da smo morali da žurimo da dovedemo igrače. Sad ćemo sada da analiziramo i da vidimo koji su igrači da ostanu u rezervi za svaki slučaj, a koji će na tržište", rekao je Šakota novinarima u Beogradu.

Možda će vas zanimati

 Zvezda je danas imala otvoreni trening pred put u Sankt Peterburg na duel sa Zenitom u 16. kolu Evrolige. Bivši reprezentativac Štimac je ime koje ne treba predstavljati, on je domaći u Zvezdi, a trener je rekao da je trebao timu.

"Svi ste ispratili, bilo je mnogo priče u posljednje vrijeme. Probali smo da nađemo još jednog igrača koji može da nam poveća agresivnost i skor ispod koša. On je igrao za Crvenu zvezdu, publika ga dobro poznaje, mislim da će se dobro uklopiti i to je ono što smo tražili", rekao je trener.

Zna se šta se očekuje i od Pantera, koji stiže sutra ujutru.

"Malo se mučimo spolja i u spoljnoj liniji, kada nam zatvore Berona, nemamo lak poen. U svakom slučaju, igrači u periferiji su manjak o kome smo govorili nekoliko puta ranije. Nadam se da ćemo sad sa ovim brojem igrača imati više vremena i prostora da odmaramo pojedince, da ne bi bilo velikih oscilacija, da se ne dešava da igraju po 30 i više minuta na jednoj utakmici kada nas za dva dana čeka sljedeća", rekao je trener i dodao:

"To je problem i sa time smo se bavili, da povećamo broj igrača na periferiji".

Štimac putuje sa timom u Sankt Peterburg, kao i Gist, za koga je Šakota rekao da se oporavlja.

Zvezda ima skor od 6/9, a Zenit je pretposljednji sa 4/11, ali to ne zavarava Šakotu.

"Kad se gleda tabela, navijači i mediji su u stanju da naprave neka rangiranja, ali treneri ne razmišljaju tako. Prosto ispred nas imamo ekipu koja je uspjela da pobijedi CSKA u Moskvi u VTB ligi, zatim i Olimpijakos, Žalgiris i Valensiju na strani...znači, to su neki rezultati koji skreću pažnju", počeo je priču o rivalu trener.

Zenit u cjelokupnoj sezoni ima samo dvije pobjede kod kuće – nad Asvelom u Evroligi i Jenisejom u VTB ligi.

"Izgubili su dosta utakmica kod kuće, ne znam koje je objašnjenje za to. Timu bih dao sve karakteristike španskih ekipa, što je normalno jer imaju španskog trenera (Đoan Plasa). Igraju u tranziciji, traže aptempo, napadaju u ranom postavljanju, a to su sve karakteristike španskih ekipa, a već sam jednom rekao da nam taj stil nije najdraži. Pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice tako da ne primamo mnogo poena u tranziciji i da ih stavimo u pet-pet igru, to nam je cilj", rekao je Šakota.

Može li Zvezda da odigra kao u Milanu?

"Kad hoćemo da izvučemo dobra iskustva pozivamo se na dobre utakmice iz prošlosti, kritikujemo, ali ih je teško ponoviti. Protivnik ih je takođe analizirao i pokušaće da nam ne dozvoli iste stvari. Milano nam je u onom trenutku odgovarao po načinu igranja, imali smo mnogo mogućnosti da se koncentrišemo i igramo duže napade", rekao je Šakota.

Zenit to ne dozvoljava.

"Španski timovi su dosta agresivniji u napadu, a ja upoređujem tu ekipu sa španskim. Nema veze, to su sve stranci, uz par ruskih, ali su prihvatili filozofiju trenera, imaju taj način igre za koji za sada nemamo rješenje", priznao je Šakota, a onda i otkrio zašto nema rješenja.

"Prvi i osnovni problem je manjak bekova. Probaćemo da pariramo, ali da li to može da izgleda kao u Milanu - sumnjam, jer nije ista ekipa, drugi je profil, ali mi ćemo tražiti da nađemo rješenje u ovakvoj igri".

Utakmica Zenit – Crvena zvezda igra se u petak od 18 sati.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC