• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Borca u derbiju 2. lige Srpske!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

SKK Borac 1947 i OKK Borac Mako Print sutra biju prvu ovosezonsku bitku za drugoligaške bodove

 2. liga RS SKK Borac 1947 OKK Borac Mako Print petak 21.30 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U Banjaluci formalno-pravno postoje dva košarkaška kluba koja se zovu Borac, a u Drugoj ligi Zapad, nastupa i treći Borac, ali je iz Drvara.

Upravo će dva banjalučka Borca u petak u dvorani "Obilićevo" odmjeriti snage u derbiju šestog kola Druge lige Zapad Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Srpski košarkaški klub Borac 1947 je nominalni domaćin i nalazi se u odličnoj formi s obzirom na šest vezanih pobjeda u prvenstvu, dok je gostujući Omladinski košarkaški klub Borac Mako Print takođe u mini seriji od tri uzastopna trijumfa.

Borac Mako Print je ustvari juniorska ekipa ili razvojni tim OKK Borac, koji je dvije sezone zaredom gubio finala plej-ofa u Prvoj ligi Republike Srpske od Bratunca i Leotara za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Pravni kontinuitet onog nekadašnjeg "izvornog" Borca iz Banjaluke ima Srpski košarkaški klub Borac 1947, koji s klupe predvodi Bojan Božić.

Ističu to u SKK Borac 1947, koji je tokom istorije često mijenjao naziv, pa je tako od 1947. godine nastupao kao KK Borac, KK Borac Incel, KK Borac Borovica, KK Borac Nektar, SKK Banjalučka pivara.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Trener crveno-plavih iz Borac Mako Printa Marko Taušan izjavio je za naš portal da očekuje odličnu utakmicu, koja će sigurno opravdati epitet derbija, te pozvao sve ljubitelje košarka da dođu u dvoranu "Obilićevo" u NBA terminu od 21.30.

"Mi igramo i Drugu ligu Zapad za seniore, ali igramo i juniorsku ligu RS. Nakon tri, odnosno četiri vezane pobjede u obje konkurencije, očekujemo i u petak pobjedu protiv gradskog rivala. Dobro se poznajemo, naš protivnik ima dosta igrača koje sam do sada trenirao. Uglavnom, očekujem dobru utakmicu, biće to sigurno pravi derbi. Pozivam ljubitelje košarke i navijače da dođu u 'Obilićevo'", izjavio je Taušan.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nastavak pobjedničke serije, koja traje već šest utakmica, očekuje i trener SKK Borac 1947 Bojan Božić.

''Za ovu utakmicu pripremamo se kao i za svaku drugu, nama je svaki rival u Drugoj ligi RS jednako važan. Idemo, naravno, na pobjedu, želimo da trijumfom završimo tekuću godinu i u nastavak sezone uđemo sa mjesta u vrhu tabele. Očekujem izuzetno zanimljiv meč, radi se o dvije mlade i perspektivne ekipe i siguran sam da će publika koja dođe u dvoranu 'Obilićevo' imati šta da vidi u ovom duelu'', rekao je Božić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC