• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda se neće igrati u Podgorici: Zvezda tražila odlaganje

Autor mondo.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda poslao je dopis ABA ligi u kom traži promenu termina meča protiv Budućnosti.

 Meč Budućnost - Crvena zvezda mogao bi biti odgođen Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

Utakmica između podgoričke Budućnosti i Crvene zvezde, na kojoj je trebalo da sudi Trebinjac Dragan Porobić, bi mogla da se odloži. Srpski tim i aktuelni šampion ABA lige poslao je dopis tom takmičenju u kom traži promenu termina ovog meča.

Derbi meč 13. kola ABA lige zakazan je za ponedeljak od 18 časova, ali Crvena zvezda možda neće gostovati u ''Morači'' u tom terminu. Razlog za ovakvu inicijativu beogradskog tima je politička situacija u Crnoj Gori.

Možda će vas zanimati

Domaćin susreta je, za sada, odbio ovakvu mogućnost, ali pojedini crnogorski mediji prenose da bi do odlaganja meča ipak moglo da dođe. Predlog crveno-belih je da se susret pomeri za kraj februara 2020. godine.


Uzimajući u obzir dešavanja sa kraja prethodne sezone, kada su finalnu seriju ova dva tima obeležili incidenti na oba parketa, razloga za pomeranje košarkaškog meča ima. Ipak, konačna odluka još uvek nije doneta, pa je neizvesno u kom će se terminu igrati meč koji može da promeni rapsored u vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Budućnost je u odgovoru rukovodstvu ABA lige istakla da ne postoji nijedan razlog za odlaganje i da su preduzete sve neophodne organizacione i bezbednosne mere od strane državnih organa.

Dopis Crvene zvezde prenosimo u celini:

"KK Crvena zvezda mts još jednom podseća na zajednički dogovor koji je postignut na Skupštinama ABA lige jtd tokom leta. Na njima smo se nakon dešavanja u finalnoj seriji prošle sezone (tokom aprila 2019.godine) na utakmicama u Podgorici i Beogradu, dogovorili da se svi zajedno vratimo isključivo košarci i zajedničkom interesu svih nas, a to je promocija sporta i košarke, i očuvanju regionalne lige.

Međutim, kao što ste i Vi sigurno informisani, trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu nikako da utiču ni KK Crvena zvezda mts ni KK Budućnost VOLI, nije povoljna za odigravanje ove utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

KK Crvena zvezda mts kontaktirao je tim povodom nadležne bezbednosne organe Republike Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima KK Crvena zvezda mts, bez obzira na bezbednosne mere koje bi bile preduzete od strane domaćina.

"Zato smatramo da bilo kakav, i najmanji, a posebno incident koji je vezan za neke druge, a ponajmanje sportske motive, može u ovom trenutku da nanese nesagledivu štetu očuvanju ABA lige!"

"KK Crvena zvezda mts je uvek, uz takmičarske ciljeve koje je postavljao, isticao i važnost očuvanja regularnosti, integriteta i opstanka ABA lige."

"Zato apelujemo na Vas, a i na KK Budućnost VOLI da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo, I tako izbegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posledica. "

"KK Crvena zvezda mts je spremna, i predlaže, i pored vrlo zgusnutog kalendara da se ovaj meč odigra u Podgorici 24.02.2020. godine u terminu koji je slobodan za oba tima, čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način!"

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC