• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandža nije daleko selio – Iz Tuzle u Zenicu

Autor mondo.ba/Fena

Nakon rastanka sa Slobodom iz Tuzle Josip Pandža preuzeo ekipu Čelika.

Vitežanin Josip Pandža novi je trener zeničkog Čelika, koji se takmiči u A1 ligi Federacije BIH.

Pandža je, nakon što je s kadetskom reprezentacijom BiH 2015. godine postao prvak Evrope, vodio Kakanj i tuzlansku Slobodu u elitnom rangu bh. košarke, ali se nedavno razišao s Tuzlacima te prihvatio ponudu Čelika.

Možda će vas zanimati

 Zenički je tim na omjeru 7-4 te se nalazi na trećem mjestu A1 lige, a proteklog su vikenda izgubili u gostima kod Brčko Distrikta s 68:78. Predsjednik kluba Goran Bulajić istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da su promjene bile nužne te da su s Pandžom potpisali ugovor na tri godine.

"Privukla me je vizija imena Čelik, koji je veliki klub i da se što prije vratimo tamo gdje je klubu mjesto. Moj je interes da odmah sutra uđemo u Ligu 12, ali su objektivne okolnosti da se mora napraviti dobra baza od domaćih igrača pa da se dovedu kvalitetna pojačanja“, rekao je Pandža, koji je napomenuo da je njegov ugovor po modelu "2+1“ te da u narednih sezonu i pol ima obavezu da tim uvede u viši rang, da bi se aktivirala opcija treće sezone.

Pandža je istakao kako u nekim momcima ima materijala, a da ljudi iz kluba i grada žele da Čelik ide na više grane, stepenicu iznad.

"Ekstremno sam motiviran za rad i jedva čekam 2. januar, kada zvanično krećem s radom“, rekao je Pandža, koji je najavio da će što prije pokušati nadomjestiti odlazak Amerikanca Pajta Tejlora, s kojim je klub upravo raskinuo ugovor.

Pandža je dodao da mu je izuzetna čast što preuzima zenički klub te da smatra kako je, kao i banjalučkom Borcu i sarajevskoj Bosni, Čeliku mjesto u prvom rangu bh. košarke.

Bosnu smatra i za najvećeg konkurenta za povratak u elitu. Pandži će u radu asistirati Bojan Stevanović te trener-igrač i kapiten Armin Avdibegović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC