• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Radonjić za MONDO: Protiv Zvezde poslije 7 godina... Biće emotivno

Autor Mladen Šolak

Trener Bajerna prvi put će poslije više od pola decenije biti rival crveno-bijelima.

 Crvena-zvezda-Bajern-Dejan-Radonjic-izjava-za-MONDO-Evroliga-2020 Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Prvi put od kada je 2017. godine napustio Crvenu zvezdu, Dejan Radonjić vodiće Bajern u utakmici protiv crveno-bijelih. 

Najtrofejniji trener u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana izveo je ekipu u utorak na trening i na parketu Štark arene vidio poznata lica. Među njima i Sašu Kosovića (na slici), trenera u stručnom štabu Zvezde koji je bio i Radonjićev saradnik.

Njih dvojica sada su na suprotnim stranama, kao što će Radonjić u srijedu uveče proći pored Zvezdine svlačionice i poslije mnogo vremena biti na suprotnoj strani od crveno-bijele.

Možda će vas zanimati

"Posljednji put vodio sam meč protiv Zvezde prije sedam godina, ali poslije toga sam postao njen trener, tako da to nije za komparaciju", rekao je Radonjić za MONDO uoči treninga.

"Naravno da je emotivna situacija, ali trebalo bi imati koncentraciju za 40 minuta utakmice, da odigramo najbolje što možemo. Teško je pričati danas o tome, pričaćemo sutra poslije utakmice. Reći ću samo da je to jedna specifična situacija", nasmijao se šef struke Bajerna, ponovivši jedan od izraza koji mu je bio "zaštitni znak" za vrijeme rada u Zvezdi.

Radonjić je vodio crveno-bijele od aprila 2013. do jula 2017. godine i u tom periodu trenirao značajan broj igrača koji i sada igraju za crveno-bijele. Praktično, radio je sa polovinom sastava koji će mu se u srijedu suprotstaviti.

Lučić: Hoćemo da iznenadimo Zvezdu

Bajern je stigao u Beograd poslije ubjedljivog poraza protiv Žalgirisa u Minhenu. Vladimir Lučić, jedan od lidera njemačkog tima, rekao je da je ekipa reagovala na taj rezultat.

"Ovo je jedan od najtežih domaćih terena u Evropi. U posljednjih nekoliko utakmica Zvezda igra sjajnu košarku i biće veoma težak meč za nas. Pokazali smo reakciju poslije poraza od Žalgirisa u prošlom kolu, pobijedili smo Bamberg u domaćem prvenstvu i sada hoćemo da se pripremimo u kratkom periodu poslije Nove godine da iznenadimo Zvezdu u Beogradu", izjavio je nekadašnji kapiten Partizana.

"Mislim da Zvezda ima dobar, kvalitetan i iskusan tim. Vezali su jako dobre partije u Evroligi, u dobrom su ritmu, nadograđen su tim koji je dobijao jake protivnike, a kada na sve to dodamo i podršku navijača, koja donosi poseban impuls... Biće težak zadatak".

Najavljujući utakmicu, Radonjić je naglasio značaj Zvezdinog domaćeg terena.

"Igramo na domaćem terenu za koji svi znaju kakav je, znaju šta znači podrška navijača i koliko ona donosi ekipi. Smatram da bi trebalo da budemo spremni da igramo dobro svih 40 minuta u oba pravca, da pokušamo da svedemo Zvezdin kvalitet, da budemo bolji u zagrađivanju...".

"Takođe, bitno je da držimo kontrolu ritma susreta i da kroz pametan napad dođemo do situacije da odigramo dobar meč, a onda da vidimo šta to može da donese", dodao je trener Bavaraca uoči treninga.

Bajern je došao u Beograd sa skorom 6-10, bez ostvarene pobjede van Njemačke i uz praktično konstantne zdravstvene probleme igrača od starta sezone.

Poslije dobrog starta (3-2) i pobjede protiv Reala, Radonjićev tim ostvario je skor 3-8 i tako dospio na 14. mjesto, sa kojeg su za veći uspon potrebni i trijumfi na strani.

Do ove nedjelje, Bavarci su ostvarili jedan "brejk", protiv Albe u Berlinu, pa će sutrašnji meč u Štark areni i sa te strane imati dodatni značaj za prvaka Njemačke.

Duel Zvezde i Bajerna počeće u srijedu u 19 časova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC