• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver ima novu zvijezdu: Jokić dobar, ali piše prvu NULU poslije 799 dana!

Autor mondo.rs

Solidne partije svih srpskih košarkaša tokom protekle noći...

U noći između četvrtka i petka na parket su izlazili svi srpski košarkaši sem Marka Gudurića, koji je već nedeljama van tima u Memfisu, i svi oni su pružili solidne partije, mada je loša vijest povreda Bogdana Bogdanovića...

Najbolju partiju odigrao je Nikola Jokić koji je u pobedi nad Indijanom (124:116) ubacio 22 poena i imao sedam skokova, ali upisao i prvu "nulu" u koloni asistencije poslije više od dve godine.

Možda će vas zanimati


Naime, srpski centar koji je na parketu proveo samo 24 minuta zbog problema sa ličnim greškama, niti jednom nije asistirao svojim saigračima za poene što se zaista rijetko dešava. Poslednji put još davnog 26. oktobra 2017. godine protiv Šarlota...

U ovoj utakmici ga je službeno odmijenio Majkl Porter Džunior, rizični pik Denvera koji je imao problema sa leđima, ali koji se sve više isplaćuje ovoj franšizi.

Nikola Jokić protiv Indijane.
Izvor: Youtube/Smart Highlights


"MPJ" igra sve bolje kako sezona odmiče, pa je protiv Indijane postigao 25 poena i imao pet skokova za 22 minuta na parketu, pa polako dobija status "nove zvijezde" u timu. Nedavno je prvi put bio i starter, a sada je pažnju na sebe skrenuo sa klupe.

Zanimljivo je da je promašio samo jedan šut iz igre šutiravši 11/12.

Osim njega solidan je bio i Džamal Marej sa 22 poena, dok je kod Indijane odličnu partiju pružio Džeremi Lamb sa 30 poena.

Majkl Porter Džunior protiv Indijane.
Izvor: Youtube/Free Dawkins


Bogdan Bogdanović je prije napuštanja parketa zbog povrede u Memfisu (128:123) igrao vrlo dobro pošto je ubacio 16 poena (7/15) za 22 minuta na parketu, dok je Nemanja Bjelica, ponovo kao starter, zabilježio osam poena, pet skokova i dvije asistencije. Nažalost, treći Srbin koji je trebalo da nastupi na ovoj utakmici propustio je i devetu uzastopnu utakmicu za Grizlise.

Najefikasniji pojedinac ove utakmice bio je Dieron Foks sa 27 poena, poen manje dao je Badi Hild, dok je na drugoj strani najbolji strijelac bio Dža Morant sa 23 poena.

Boban Marjanović se sa Dalasom radovao u Bruklinu (123:111) i doprineo sa 10 poena i sedam skokova za 12 minuta, a očekivano "prva violina" tima bio je Luka Dončić sa 31 poenom, 13 skokova i još sedam asistencija.

Boban Marjanović protiv Bruklina.
Izvor: Youtube/Dallas Mavericks


Vrijedi spomenuti i Seta Karija koji je postigao 25 poena, dok su Netsi sada već u mini-krizi poslije četvrtog zaredanog poraza i djeluju pomalo umorno.

Od srpskih košarkaša nastupio je i Alen "Smajli" Smailagić koji je u porazu Golden Stejta od Minesote (84:99) igrao 15 minuta i za to vrijeme upisao sedam poena i tri skoka, nagovijestivši Stivu Keru još jednom da na njega može da računa u budućnosti.

Voriorsi su odigrali generalno slab meč i samo je Glen Robinson "iskočio" sa 16 poena, dok je Minesota i bez Viginsa i Entonija-Taunsa upisala lakšu pobedu.

REZULTATI

Klivlend - Šarlot 106:109
Indijana - Denver 116:124
Majami - Toronto 84:76
Čikago - Juta 98:102
Minesota - Golden Stejt 99:84
Dalas - Bruklin 123:111
San Antonio - Oklahoma 103:109
Sakramento - Memfis 128:123
L.A. Klipers - Detroit 126:112

PROČITAJTE I OVO


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC