• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na dobrom putu: "Top 8? Polako, da se naviknemo"

Autor Mladen Šolak

Da li je plasman u plej-of Evrolige realan domet crveno-bijelih? U svlačionici Zvezde ne žele da "polijeću" poslije niza dobrih rezultata.

 Vladimir Štimac poslije Zvezda - Bajern  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda počela je 2020. onako kako je završila prošlu godinu - pobjedom u Evroligi.

Ekipa Dragana Šakote ubjedljivo je savladala Bajern i ostala u odličnom ritmu, jer je u posljednjih osam utakmica u evro-takmičenju ostvarila šest pobjeda.

Možda će vas zanimati

 Zbog toga crveno-bijeli poslije četvrtka i svog evroligaškog rekorda nastavljaju sa skorom 8-9 i lijepom šansom da u narednim mečevima (Asvel, Alba, Žalgiris) poprave učinak, čime bi se dodatno približi ekipama u plej-of zoni.

Tačnije - ušli bi u tu zonu.

Vladimir Štimac odigrao je protiv Bajerna prvi meč u Beogradu od povratka u Zvezdu i po učinku (13 poena, šest skokova) i po njegovim reakcijama na terenu vidjelo se da mu je prijalo.

"Bajern je jako dobra ekipa i ovaj rezultat nije mjerilo njihovog kvaliteta. Danas su zakazali u napadu, promašili su dosta šuteva. Mi smo odigrali stvarno dobro odbranu i verujem da je to bio i razlog što su oni promašivali. Držali smo se onoga što smo pripremali u protekla tri-četiri dana i na kraju, mislim da je ovo pobjeda u kojoj smo pokazali da smo ipak tim i da neće biti lako protiv nas ni u jednom takmičenju. Nadam se ovakvoj borbi u nastavku. Ponavljam, biće grešaka, biće svega, ali ako znamo da igramo ovako i da izađemo sa terena sa osećajem da smo dali 200 odsto, nema šta da se zameri. Mislim da je ovo jedini ključ, da se borimo i da damo sve od sebe".

Kakav je bio osjećaj ponovo igrati pred navijačima Zvezde?

"Pa kakav... Ja volim da igram pred njima, to je sigurno nešto najljepše u životu. Onda daš 200 odsto od sebe, vjerujem da je i drugim momcima prijalo. Prija kada te neko podržava i kada je uz tebe".

Najzanimljiviji potezi sa utakmice Crvena zvezda - Bajern 93:63.
Izvor: YouTube

U nekoliko situacija Štimac je rukama tražio još glasnije navijanje.

"Tražio sam podršku, da se podigne intenzitet navijanja, jer mislim da će onda i drugi igrači da reaguju, da bi dobili još malo na energiji".

Trener crveno-bijelih Dragan Šakota naglasio je poslije utakmice doprinos novajlija -Štimca, Pantera i Jagodić Kuridže, a iskusni centar nije želio da bilo ko bude istican.

"Meni djeluje da smo ekipa i da smo svi zajedno ovdje. Zajedno ćemo biti od početka do kraja, ovo je tim i ne želim da odvajam nikoga".

Crveno-bijeli se iz kola u kolo približavaju društvu ekipa iznad crte za Top 8. U ovom trenutku imaju isti broj pobeda kao i dve ekipe unutar plej-of pozicija.

"O tome je još rano da se priča. Imamo dvije velike pobjede iz sebe, Zenit i Bajern, ali još je rano da govorimo o tome. Ima da se igra još dosta. Da se i priviknemo i ja i Kevin Punter - nije Panter, već Punter - baš kao i Marko koji je izvanredan igrač. Mi nismo ovdje ni nedelju dana. Mislim da je to normalna energija na početku, ali potrebno je još dosta rada".

Duel protiv Bajerna bila je prilika da Štimac igra protiv svog bivšeg kluba, ali i protiv svog bivšeg trenera Dejana Radonjića, koji je dobio lijep doček i od navijača i od kluba.

"Razgovarali smo, to su moji prijatelji. Poslije terena je prijateljstvo, ja za njih, oni za mene kao i uvijek. Na kraju krajeva, Srbi smo i proveli smo neko vrijeme zajedno. Ja to cijenim i poštujem, uvijek ću da cijenim i poštujem i srećan sam što mogu da poznajem takve ljude. Pogotovo ljude kao što je Dejan Radonjić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC