• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Panter, Štimac, Kuridža... Novi igrači - nova energija!

Autor Mladen Šolak

Zvezdin trener pohvalio učinak pojačanja u ubjedljivoj pobjedi protiv Bajerna.

 Dragan Šakota poslije Crvena zvezda Bajern .- Nova energija Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda "otvorila" je 2020. godinu ubedljivo.

Ekipa Dragana Šakote u Štark areni je odigrala odličan meč protiv Bajerna i u sudaru sa bivšim trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem ostvarila pobjedu od čak 30 poena razlike.

Možda će vas zanimati

 Poslije utakmice, šef struke crveno-bijelih rekao je da je ekipa željela da dokaže da je u dobrom ritmu.

"Igrali smo prije svega dobru odbranu, što pokazuje broj primljenih poena u svakoj četvrtini. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo sa novim igračima, oni su nam dali novu energiju. Imali smo balans svih 40 minuta, na obje strane terena", izjavio je Šakota na konferenciji za novinare.

Šta mu se nije svidjelo u igri?

"Nismo imali puno problema, ali još nije na nivou neka fluentnost igre, sa svim igračima. Takođe, želim i da malo poboljšamo igru ispod koša, iako sad već imamo igrače za to. Sve to bi moglo još bolje, da ne zavisimo od šuta, kontranapada, koji su proizvod dobre odbrane. Da imamo potpuni balans i u napadu i u odbrani. Uvijek težiš boljem".

Kako održavati konstantnost igre, a svima davati minutažu?

"Ne razmišljamo mi o nekom igraču koji sjedi sa strane. Svako želi da igra, to je logično, već razmišljamo o tome da igrači sa najvećom ulogom ne uđu u pretjeranu minutažu".

Za ovaj meč Šakota je ostavio van tima Majkla Odža, Filipa Čovića, kao i povrijeđene Džejmsa Gista, Stratosa Perperoglua i skrajnute Derika Brauna i Mohameda Fajea.

"Zna se kad se gleda i kad se broji. Najvažnije nam je da nosioci igre ne budu previše opterećeni. Pratimo da li će igrači održati svježinu, biti na tom nivou... To je najveća zagonetka našeg posla".

Šakota je posebno naglasio dobar početak novih igrača.

"Imali smo prelazni rok koji je jako kratko trajao. Igrači su preporučeni, pogledao sam sve liste i u jednom razgovoru vidio sam šta nam treba. Imamo u dužem periodu problem zbog Kuzmića, koji zbog

Pročitajte i ovo

 objektivnog problema nije mogao. Dobili smo Štimca, efikasnog centra. Marko Kuridža ima energiju, što je dokazao i utakmicama u ABA ligi, da zaslužuje veću šansu u životu i to je sve bilo dogovoreno. Panter jeste bukvalno moja ideja, jer smo rekli da nam fale bekovi i pokazala se šansa da izađe iz ugovora", dodao je Zvezdin trener, nakon najubjedljivije pobjede ove sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC