• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isključenje posle 88 sekundi i "Brada šou" - tripl-dabl uz 44 poena

Autor mondo.rs

Noć između petka i subote u NBA ligi obeležilo ekspresno isključenje Ajzeje Tomasa

Vašington je poražen kod kuće od Portlanda u noći između petka i subote rezultatom 122:103. Nije isključeno da je domaći tim poremetio iznenadno isključenje Ajzeje Tomasa na startu meča.

Možda će vas zanimati

Košarkaš Vizardsa je u borbi za loptu sa Karmelom Entonijem, čini se izgubio ravnotežu i nenamerno odgurnuo sudiju, ali je arbitar Marat Kogut primenio stroga pravila NBA lige i odmah mu pokazao put u svlačionicu. Ocenio je da je došlo do kontakta, što nije dozvoljeno, pa je Tomas završio duel posle tačno 88 sekundi provedenih na parketu.


"Tomas je fizički uspostavio kontakt sa sudijom Kogutom. To je definitivno bilo guranje sudije tokom borbe za mrtvu loptu", naveo je u izveštaju posle meča drugi arbitar Mark Ajot.

Tomas
Izvor: Youtube/Bleacher Report

Pedantana statistika u najjačoj ligi sveta pokazuje da to nije prvi slučaj isključenja igrača tako brzo na utakmici. Greg Ostertag, nekadašnji igrač Jute, u decembru 2002. je takođe napustio parket pre isteka 120 sekundi meča sa Los Anđeles Lejkersima.

Džordan Mekre pokušao je da spasi Vizardse, prikazavši sjajnu partiju - 35 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Vizardsi su tako upisali 24. poraz u sezoni, dok je Portland stigao do 15. trijumfa.

Blejzerse su predvodili Damijan Lilard sa 35 pogodaka i Hasan Vajtsajd koji je imao 23 poena i čak 21 skok. Karmelo Entoni završio je duel sa 16 postignutih poena i šest uhvaćenih lopti.

Hjuston je slavio u duelu sa Filadelfijom (118:108), predvođen uvek raspoloženim Džejmsom Hardenom. Popularni "Brada" upisao je na tom meču "tripl-dabl" - 44 poena, uz po 11 skokova i asistencija. Ubacio je šest trojki iz 12 pokušaja, i na večnoj listi najsupešnijih trojkaša stigao je do osmog mesta. On je tokom karijere ubacio 2.200 trojki. na toj listi vodeći je Rej Alen sa 2.973 trojke, ispred Redžija Milera (2.560) i Stefa Karija (2.492).

U ekipi Hjustona zapaženu rolu imao je i Klint Kapela, koji je postigao 30 poena uz 14 skokova, dok je kod File najbolji bio Ben Simons sa 29 pogodaka, 13 skokova i 11 asistencija.

Pobedu kod kuće ostvarili su i Lejkersi. Bili su bolji od Nju Orleansa rezultatom 123:113, a trijumf im je obezbedio Entoni Dejvis koji je bio veoma inspirativan i motivisan protiv svog nekadašnjeg kluba - postigao je 46 poena, uz 13 skokova, asistenciju, tri ukradene lopte i blokadu.

Dejvis
Izvor: Youtube/NBA

Deni Grin je za pobednički tim postigao 25 poena, a Lebron Džejms je ubacio 17, ali imao i 15 asistencija. Lejkersima je to bila 28. pobeda ove sezone, uz svega sedam poraza, čime su zadržali lidersku poziciju Zapadne konferencije.

Kod Pelikana, koji ima ju skor 11-24, najefikasniji je bio Lonzo Bol sa 23 poena.

REZULTATI
Boston - Atlanta 109:106
Orlando - Majami 105:85
Vašington - Portland 103:122
Hjuston - Filadelfija 118:108
Finiks - Njujork 120:112
LA Lejkers - Nju Orleans 123:113

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC