• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađa godine na Twitteru: Ex saigrač prozvao Durenta zbog "kukavičkog" bega

Autor mondo.rs

"Da, a ti si beležio dva poena i tri skoka...", napisao je besni Durent.

Prošlo je četiri godine otkako je Kevin Durent odlučio da napusti Oklahomu i pojača redove najboljeg tima lige Golden Stejta, koji je sezonu pre toga imao skor 73-9, a i dalje postoji "javna rasprava" o tome da li je to što je uradio bilo "sasvim ispravno" ili "sasvim pogrešno".

Oni koji brane Kevina Durenta navode primer Lebrona Džejmsa, koji se u Majamiju pridružio Dvejnu Vejdu i sa Krisom Bošom i Rejom Alenom stvorio "super tim", dok postoje i oni koji osporavaju ovu tezu navodeći primer da ekipa sa Floride u tom trenutku nije bila ni blizu moćna kao Voriorsi u leto 2016. godine, kada su bili praktično formiran tim, već dugo na okupu.

Možda će vas zanimati


Nećemo braniti ni jednu od ove dve teze, podsećamo vas na MONDO analizu sa Ivanom Bogunovićem i Srđanom Radojevićem posle "transfera decenije", ali znamo da je debata ponovo pokrenuta!

Za to je zaslužan niko drugi do Kendrik Perkins, nekadašnji saigrač Kevina Durenta.

Simpatični centar, koji nije naročito doprinosio poenima, ali je "držao svlačionicu" prema svedočenjima košarkaša i trenera Oklahome, oglasio se na Twitteru u večeri povratka Rasela Vestbruka, još jednog bivšeg igrača Tandera, na staro mesto - "Česapik arenu".

On je najavio da će uskoro učestvovati u jednoj emisiji i objasniti zašto veruje da je "Rasel Vestbruk zapravo najbolji košarkaš u istoriji Oklahome", sa čim se mnogi nisu složii.

Odmah mu je odgovorio novinar Mark D'Amiko podsetivši na Kevina Durenta...

"Hej, Kevin Durent je otvorio vrata i Ras je samo ušetao na njih", napisao je Perkins koga je novinar podsetio da Vestbruk u prethodne tri sezone bez Durenta nije mogao da dovede tim dalje od druge runde plej-ofa.


"Kevin Durent je izgubio i u drugoj rundi i bez Vestbruka, tako da ne znam na šta misliš?", napisao je Perkins, da bi se potom u raspravu uključio i prozvani "KD".

U pitanju je bio duel polufinala Zapada iz 2013. godine protiv Memfisa u kom Rasel Vestbruk nije igrao zbog povrede, a Kevin Durent nije uspeo sam da se nosi sa najboljom "grit and grind" košarkom Grizlisa koji su slavili u pet utakmica.

"Da, a naš startni centar Kendrik Perkins je beležio ogromnih dva poena i tri skoka u toj seriji. Igrao si baš sjajno, šampione", napisao je Kevin Durent.

Perkins mu je odgovorio da su podaci koje je napisao ispravni, kao i da je ispravno da je šampion, što je postao 2008. godine u dresu Bostona. Probao je "KD" da završi raspravu tako što je kačio "emodžije" i "gifove", ali je Perkins bio uporan...

"Dečko, prestani, napravio si najkukavičkiji potez u istoriji NBA lige. Igrao si za ekipu koja je imala 3-1 u finalu zapadne konferencije i onda se pridružio njima naredne godine. Srce šampiona!".



Durent mu je odgovorio da je sramota što je igrao tolike minut ekao centar bez produktivnosti i da je trebalo da radi na svojim veštinama poput njega...

"To je u redu. Ti si radio mnogo i opet si se pridružio ekipi koja je imala skor od 73 pobede i devet poraza. Znamo svi da se ne osećaš kao pravi šampion, imaj problema da spavaš noću jer znaš da si izveo kukavičji potez i pobegao!", bio je surov Perkins.

Ko je u pravu, pitamo vas i četiri godine posle?

Možda će vas zanimati

Tagovi

NBA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC