• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će ovo pamtiti! Čudesan preokret i trojka Pantera za veliku pobjedu!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli odigrali nezapamćeno dramatičan meč u Francuskoj i ostvarili jako bitan trijumf!

 Crvena-zvezda-Asvel-TV-prenos-Sport-klub-live-stream Izvor: MN PRESS

Spektakl!

Crvena zvezda je na gostovanju Asvelu ostvarila jednu od najdramatičnijih evropskih pobjeda u svojoj istoriji:

Asvel - Crvena zvezda 80:83 (30:13, 19:17, 16:34, 15:19)

Možda će vas zanimati

Tim Dragana Šakote otvorio je utakmicu povredom Marka Jagodića Kuridže i veoma lošom igrom na obje strane parketa, pa je uoči poluvremena gubio čak 21 poen razlike. Igrao je srpski šampion bez energije u odbrani, ritma u napadu, žestine u duelima...


A, onda - potpuni preokret!

Crveno-bijeli su u trećoj četvrtini prišli na jednocifreni minus, a na dva minuta prije kraja su trojkom Vladimira Štimca (da, dobro ste pročitali!) stekli čak šest poena prednosti. I to prije svega odličnom odbranom, kroz koju domaći često nisu mogli ni da vide obruč.

Međutim, ni to nije bio kraj utakmice.

Igrači Zvezde promašili su čak šest slobodnih bacanja u posljednja dva minuta (Štimac, Gist i Braun po dva), Asvel je topio zaostatak trojkom Letonca Rihardsa Lomaža i potpuno je istopio poslije ogromne greške Kevina Pantera. Američki novajlija među crveno-bijelima lošim dodavanjem je otvorio kontru Dejvidu Lajtiju za izjednačenje - 80:80.

Šakota je potom pozvao tajm-aut, povjerio upravo Panteru loptu, a on mu je uzvratio povjerenje trojkom za pobjedu - u pretposljednjoj sekundi!

Asvel je pokušao da izjednači u preostalom vremenu, ali je sjajni Štimac bio na mjestu da izblokira taj Lomažov šut i da "ovjeri" pobjedu kojom se Zvezda duplo revanširala francuskom prvaku za novembarski šok u Štark areni.

Crveno-bijeli su u Vilberbanu pred Tonijem Parkerom pobijedili njegov tim većom razlikom od beogradskog minuta, što znači da sada ima bolji skor u međusobnim duelima. To može biti veoma važno ako oba tima budu učestvovala u trci za Top 8, u kojoj je Zvezda sve aktivnija.

Šakotin tim večeras je ostvario sedmi trijumf u posljednjih devet kola Evrolige i napravio sjajan uvod u narednu, napornu sedmicu tokom koje će u Beogradu igrati protiv Mege u gostima (ponedjeljak), a potom protiv Žalgirisa i Albe u Štark areni u srijedu i petak.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC